Čarobni svet bajke: Rezultati literarnog takmičenja

10/10/2023

OPOVO, 10. oktobar 2023 – U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, 15. septembra je održano literarno takmičenje „Napiši bajku“ u okviru festivala „Nedelja ruskog dečjeg filma – Čarobni svet bajke“.

Ova manifestacija u organizaciji Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“,  pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine u Srbiji, realizovana je u Opovu i ove godine.

Takmičenje se održava u cilju privlačenja pažnje mlađe generacije ka negovanje ljubavi prema pisanom izražavanju, negovanje stvaralačkog duha i razvijanje mašte, kao i prepoznavanja i podrške talentovane dece.

Takmičenje je namenjeno učenicima osnovnoškolskog uzrasta za dve uzrasne kategorije: “mlađi uzrast” (5. i 6. razred) i “stariji uzrast” (7. i 8. razred) osnovne škole. Na literarnom takmičenju učestvovalo je 18 učenika, od 5. do 8. razreda OŠ „Dositej Obradović“ Opovo.

Zadatak takmičenja je bio da učesnici osmisle i napišu svoju bajku. Svaki rad je bio poseban i specifičan na svoj način, pun maštovitosti i kreativnosti. Svaki od radova je vredan pažnje i čitanja.  Žiri je nakon višestrukog čitanja i diskusije rangirala sledeća tri mesta  za kategoriju “mlađi učenici” 5. i 6. razred osnovne škole: 1. mesto – Silas Josia Taul iz VI-1 razreda; 2. mesto – Julija Petrov iz V-1 razreda; 3. mesto – Kristina Milenković iz VI-1 razreda.

Za kategoriju “stariji učenici” 7. i 8. razreda osnovne škole: 1. mesto – Teodora Kucin iz VIII-2 razreda; 2. mesto – Mila Milojević iz VIII-3 razreda; 3. mesto – Milan Stefanov iz VIII-3 razreda OŠ “Dositej Obradović” Opovo.

“Želim da se zahvalim svim takmičarima, mlađim piscima na interesovanju i učešću na takmičenju. Imam potrebu da se zahvaljim koordinatoru Literarnog takmičenja, profesorici srpskog jezika i književnosti Aniti Milanov za uspešnu realizaciju aktivnosti, kao i njenoj koleginici iz školske biblioteke – Jasmini Stankov za nesebičnu podršku. Želim da se zahvaljim direktoru OŠ “Dositej Obradović” Slaviši Miškovu za svestranu pomoć, podršku i uspešnu saradnju u okvirima manifestacije Nedelja ruskog dečijeg filma – Čarobni svet bajke u Opovu”, izjavila je predsednica Udruženja  “Srbija u srcu – Rusija u duši”.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja na interesovanju!

Autore najboljih radova organizator takmičenja je nagradio diplomama i knjigama na ruskom jeziku, a svi učesnici literarnog takmičenja su dobili pohvalnice.

“Na kraju takmičenja želim da vam kažem, dragi osnovci, svi ste bili zaista divni, vredni, marljivi i istrajni, poput junaka bajki. I želim da vam dam iskreni savet: čitajte bajke, slušajte audio bajke, gledajte filmske bajke, jednom rečju – neka bajka postane vaš prijatelj na putu odrastanja. Nikad ne gubite nadu, budite maštoviti. Odlučno sledite svoje junake iz bajke do pravog cilja sa razumevanjem vrednosti i moralnih pouka bajke. Želim vam da kroz sve strahove, prepreke ili neuspehe, ako se nađu na putu odrastanja, prođite sa lakoćom bajke, sa sigurnošću da na kraju vas čeka srećan kraj ili pravo rešenje. I neka vas bajka prati ceo život…“, poručuje Žanna Knežević.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije