Šah: Okončana su takmičenja u „Banatskoj ligi“ grupa jug – Opovčani treći

08/10/2023

u SPORT

Okončana su takmičenja u „Banatskoj ligi“ grupa jug – Opovčani treći

OPOVO, 8. oktobar 2023 – Nakon istupanja sa Prve lige Republike Srbije, zbog finansijskih poteškoća, ove godine naši šahisti takmičili su se u „Banatskoj ligi grupa jug“, da našim čitaocima bude jasnije radi se o „trećoj ligi“ dakle jedan rang takmičenja ispod Druge lige Srbije – grupa Vojvodina.

Takmičarska ekipa je sastavljna od naših, starih igrača, ali vrlo dobro su se pokazali i novajlije u ekepi na primer Adem Tahirović i Živica Morar iz Sefkerina, kao i naši Opovčani Marjan Četnik i Branko Mihajlović, što je u kombinaciji sa iskusnim borcima kao što su Milić Božidar, Živadin Mitrović, Basta Predrag i Goran Vlajković donelo izvanredne rezultate. Samo da da dodamo da se u ekipi našao i mladjani, trinaestogodišnji, Boško Stefanović iz Beograda, kojeg je preporučio FIDE trener i naš prijatelj i bivši igrač Boroljub Zlatanović. Naime, Mladi Boško je i reprezentativac Srbije igrača do 14 godina i u izuzetnom je usponu, a našoj ekipi doneo je 5,5 poena iz 7 partija. Verujemo da ćemo saradnju nastaviti i naredne godine.

Ukupno gledano, rezultati više nego dobri, ostvareno je 5 pobeda, četriri nerešena rezulatata i samo jedan poraz od ekipe Vršca. Za utehu nam je što smo savladali pobednika lige „Svetozar Gligoić“ Pančevo, koji je u poslednjem kolu, u derbiju, nadigrao ekipu iz Vršca, preoteo im titulu a naša ekipa je nakon takvog ishoda pomerena na treće mesto čime nam je izmaklo doigravanje za ulazak u Drugu ligu Srbije. Takmičenje nastavljaju Pančevo i Vršac koji će igrati protiv ekipa sa severa Banata: Zrenjanina i Novog Kneževca.

Konačna tabela: Svetozar Gligorić Pančevo (21); 2. Bora Kostić Vršac (20); 3. Bata Ćosić Opovo (19); 4. PASK Pančevo (12); 5. Kovačica (12); 6. Banatski Karlovac (12); 7. Sloga Plandište (11); 8. Radnički Kovin (10); 9. Unirea Ritiševo (10); Jabuka (10); 11. Borac Starčevo (9)

Na kraju da dodamo da su Vlajković i Mitrović odigrali ligu bez poraza, Vlajković je osvojio 7 poena iz devet partija, a Mitrović 5,5 poeana iz 7 partija. (G.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije