Kulturni centar Opovo: Najava koncerta „Odjeci harfe kroz istoriju“

04/10/2023

Najava koncerta „Odjeci harfe kroz istoriju“

OPOVO, 3. oktobar 2023 – Koncert Odjeci harfe kroz istoriju u izvođenju Beogradskog kvarteta harfi – Dijane Sretenović, Marije Đurđević, Milice Milivojević i Sofije Sibinović biće organizovan 07. oktobra 2023. godine u 20 časova na sceni Kulturnog centra Opovo. Koncert je finansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a ulaz je besplatan.

Beogradski kvartet harfi osnovan je 1987. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod rukovodstvom doajena harfe i tadašnje redovne profesorke Milice Barić. Ansambl se svih ovih godina održao zahvaljujući entuzijazmu 14 profesionalnih beogradskih harfistkinja. Osnivanje ovog jedinstvenog ansambla, izraslog iz viševekovne tradicije negovanja vrhunske estetike u zvučnoj i vizuelnoj prezentaciji, imalo je cilj: transparentnija afirmacija umetničke muzike za harfu, kroz intenzivne promocije postojećeg repertoara, kao i njegovog obogaćivanja.

Kvartet je naročito podsticao kompozitore na stvaralačku kreativnost u polju harfe i time ostvario značajno nasleđe za buduće generacije izvođača i publike. Sarađivao sa mnogim značajnim srpskim kompozitorima. Beogradski kvartet harfi je predstavljao Srbiju na Svetskom kongresu harfe u Ženevi, Švajcarskoj i Kanadi. Takođe, kvartet je nastupao i na festivalima harfe u zemlji i inostranstvu, kao i na raznim manifestacijama.

Kvartet i danas nastupa na različitim kulturnim događajima, promofišući umetnost i ljubav prema muzici.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Libercuatro i Neki novi tango (video) https://youtu.be/8YxOORKcn5U OPOVO, 9. jun 2024 – Tango ansambl Libercuatro po drugi put je nastupio u Opovu i ovog puta nam priredio odličan koncert pod nazivom „Neki novi tango“. Za razliku od pre četiri godine, nastupili su u...

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

OPOVO, 5. jun 2024 – U subotu, 8. juna (20:00h), na sceni Kulturnog centra Opovo, nastupiće poznati tango ansambl Libercuatro. Ovaj ansambl je pre četiri godine već imao uspešan koncert u Opovu u okviru projekta „Tango kroz vreme“, a ovog puta predstaviće nam projekat...

najnovije

najčitanije