U opovačkoj školi održano takmičenje “Napiši bajku”

16/09/2023

U opovačkoj školi održano takmičenje “Napiši bajku”

OPOVO, 15. Septembar 2023 – U Osnovnoj školi Dositej Obradović  održano je tradicionalno takmičenje Napiši bajku. Na takmičenju je učestvovalo 20 učenika, uzrasta od 5. do 8. razreda. Najbolji radovi će biti nagrađeni knjigama, a svi učesnici pohvalnicama.

Već duži niz godina Udrženje „Srbija u srcu – Rusija u duši“ organizuje manifestaciju Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“, u okviru koje je i ovo takmičenje. Cilj takmičenja je razvijanje ljubavi prema pisanoj reči, razvijanje mašte i negovanje nacionalnog identiteta slovenskih naroda.

Bajka je sastavni deo detinjstva i podstiče intelektualni razvoj dece, kao i moralni razvoj, jer time deca nauče da razlikuju dobro od lošeg. Zato, ostavimo mobilne telefone i čitajmo sa decom bajke.

Profesor srpskog jezika i književnosti, Anita Milanov

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara OPOVO, 23. februar 2024 Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u ponedeljak 26. februara i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 12:30 i 14:30 časova i u...

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

Sakule, 22. Februar 2024 Zaposleni Osnovne škole,, Zoran Petrović" su već godinama unazad organizatori i učesnici brojnih humanitarnih akcija. U ponedeljak 26. februara sa početkom u 12 časova u fiskulturnoj sali škole u Sakulama biće organizovana prodaja poslastica...

najnovije

najčitanije