Vaspitni uticaj bajke na decu u Barandi

15/09/2023

Vaspitni uticaj bajke na decu u Barandi

BARANDA, 15. septembar 2023 – Na početku ove školske godine u Izdvojenom odeljenju Olga Petrov u Barandi OŠ “Zoran Petrović” Sakule, je učiteljica Nada Kljajić uz nesebičnu podršku svojih kolega održala novo stručno autorsko predavanje đacima mlađeg školskog uzrasta.

U okviru manifestacije Nedelja ruskog dečijeg filma “Čarobni svet bajke”, predavanje je realizovano kroz integrativno-heuristički dvočas na temu “Vaspitni uticaj bajke na decu”. Nada Kljajić već nekoliko godina unazad aktivno pristupa edukativnoj realizaciji na istu  temu u cilju isticanja vrednosti bajke tokom detinjstva.

Ona ističe da bajke nose onakve poruke kakve čitalac (slušalac) želi. A njoj su lično pomogle tokom detinjstva kako bi oplemenila i izgradila pozitivne moralne norme. Upravo je čitajući bajke uspevala da pronalazi dobre ljudske vrednosti. Danas takvim vrednostima podučava i svoje đake u školi.

Deca su gledala stari ruski animirani film, (bajku) iz 1957. godine pod nazivom “Princeza žaba”. Izvršili zatim detaljnu analizu pomoću asocijativnih materijala. Povezali algoritmom boju, zvuk, pokret i oblik likova i događaja iz bajke. Imenovali “Štitobran” i pomoću njega objasnili od čega se štite a šta vredi štititi.

Ovo predavanje predstavlja još jedno u nizu dovoljno aktivnih, podsticajnih, korisnih i vrednih predavanja koje mogu pomoći da se osnaži dečija duša.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara OPOVO, 23. februar 2024 Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u ponedeljak 26. februara i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 12:30 i 14:30 časova i u...

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

Sakule, 22. Februar 2024 Zaposleni Osnovne škole,, Zoran Petrović" su već godinama unazad organizatori i učesnici brojnih humanitarnih akcija. U ponedeljak 26. februara sa početkom u 12 časova u fiskulturnoj sali škole u Sakulama biće organizovana prodaja poslastica...

najnovije

najčitanije