Igor Mirović obišao radove na asfaltiranju ulica u Opovu (video)

31/08/2023

Igor Mirović obišao radove na asfaltiranju ulica u Opovu

OPOVO, 31. avgust 2023 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, posetili su Opovo gde su zajedno sa predsednikom Opštine Opovo Milošem Markovim, pokrajinskim poslanikom Predragom Ginculjem i funkcionerima lokalne samouprave obišli radove na realizaciji projekta asfaltiranja ulica.

U pitanju je projekat „Rekonstrukcije saobraćajnica na teritoriiji Opštine Opovo“, koji obuhvata asfaltiranje i rehabilitacija 14 lokacija u Sefkerinu, Opovu, Barandi i Sakulama, u dužini od 3731 metra.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov je istakao značaj ovog projekta čijom realizacijom će biti pod asfaltom preko 90% uličnih kolovoza u Opštini Opovo.

„Ovde smo zajedno sa Upravom za kapitalna ulaganja kod koje smo aplicirali na projekat i koji nam je odobren za asfaltiranje i rehabilitaciju ulica u naseljenim mestima. Na teritoriji opštine radimo ukupno 14 lokacija, vrednost radova je 56 miliona dinara, od čega 40 miliona finansira Pokrajinska vlada AP Vojvodine preko Uprave za kapitalna ulaganja, dok se ostatak finansira iz budžeta lokalne samouprave. Neke ciljeve koje smo postavili, a to je da naša opština do kraja iduće godine nema neasfaltiranih lokalnih puteva polako uspevamo da realizujemo. Baranda postaje prvo naseljeno mesto na teritoriji naše opštine koja neće biti lokalnih neasfaltiranih saobraćajnica, a intenzivno radimo i na ostalim naseljenim mestima, odnosno, da sve lokalne saobraćajnice budu pokrivene asfaltom“, izjavio je Markov.

Igor Mirović obišao radove na asfaltiranju ulica u Opovu: Foto / Glas Opova

Tokom obilaska gradilišta predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je razgovarao sa prisutnim građanima, dok je sa predsednikom opštine razgovarao o budućim projektima. Nakon obilaska Opova, Mirović, Maletić i Basta su se uputili u Opštinu Kovačica gde su takođe obišli lokalne projekte u Kovačici i Crepaji.

„Obišao sam radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji ulica u Opovu i Kovačici, gde se ukupno rekonstruiše oko sedam kilometara, a izdvojili smo i za Kovačicu i za Opovo negde oko 120 miliona dinara. Ako ste informisani, u čitavoj Vojvodini, u više od 30 gradova i opština traje rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica, tako da se taj posao odvija i ovde u opštinama Kovačica i Opovo. Zadovoljan sam što sam na terenu video ljude koji će imati kvalitetniji asfalt do svojih kuća, zadovoljne izvođače koji poštuju ugovor i rokove, a od njih tražimo da poslove izvode po standardu i kvalitetu i istovremeno obezbeđujemo poslove za građevinske firme“, rekao je Mirović nakon obilaska opštine Opovo i Kovačica.

Rok za izvođenje radova na projektu „Rekonstrukcije saobraćajnica na teritoriji Opštine Opovo“ je 120 dana.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije