Pasuljijada Sefkerin: Takmičenje u kuvanju pasulja, etno bazar i koncert (VIDEO)

27/08/2023

 Takmičenje u kuvanju pasulja, etno bazar i koncert

SEFKERIN, 26. avgust 2023 – Ovogodišnja pasuljijada u Sefkerinu održana je u dosta izmenjenom formatu. Nova lokacija u parku kod mesne zajednice i doma kulture pokazala se funkcionalnija, što je upotpunio i podatak da je na takmičenju u kuvanju pasulja učestvovalo 47 ekipa iz bliže i šire okoline.

Takođe, program manifestacije je značajno obogaćen jer je u popodnevnim satima organizovan etno bazar, a tokom večeri i muzički koncert.

Na pasuljijadi nikad veća gužva, rekordan broj takmičara, a nije nedostajalo i posetilaca koji su došli da degustiraju pasulj. Pored aroma koje idu uz kuvanje pasulja, centrom Sefkerina su se širili i mirisi drugih kulinarskih specijaliteta, fruštuk dok se čekao pasulj, pa je tako bilo suvih kobasica i slanine, pilećih krilca, turšije, roštilja, pa čak i riblje čorbe.

Na ovogodišnjoj Pasuljijadi učestvovalo 47 ekipa iz raznih mesta: Foto/Glas Opova

Po odluci žirija, pobednik 14 sefkerinske pasuljijade je ekipa „Jocići“ iz Čente, vicešampion je domaća ekipa „Baš, baš paori“, dok je treća bila „Mladost“ iz Jabučkog rita.

Ispred organizatora, Udruženja „Tata i sinovi“, Zoran Kravar je izrazio zadovoljstvo odzivom takmičara i posetilaca i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci.

„Prezadovoljni smo, prijavilo se 47 iz raznih mesta, Opova, Barande, Sakula, Čente, Glogonja, Beograda… odziv je bio fantastičan. Pomogli su nam Mesna zajednica Sefkerin i Opština Opovo, hvala lokalnoj samoupravi na finansijskoj podršci“, izjavio je Kravar.

Takmičenje su obišli predstavnici lokalne samouprave, zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, zamenik predsednika Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas u Sefkerinu na, sada već mogu da kažem tradicionalnoj manifestaciji „pasuljijada“, koja se održava poslednje subote u avgustu. Mi kao lokalna samouprava prepoznajemo ovakve manifestacije koje su od velike važnosti za našu malu lokalnu samoupravu, posebno zbog promocije turizma ali i zbog vidljivosti naše opštine. Ove godine smo manifestaciju obogatili etno bazarom na kojem učestvuju udruženja žena iz naše opštine i okoline, kao i koncertom grupe Garavi sokak“, rekla je Simin Damjanov.

Etno bazar i koncerti u večernjim satima: Foto/Glas Opova

U popodnevnom programu, u organizaciji sefkerinskog udruženja „Kreativa“ održan je etno bazar na kojem su pored domaćina učestvovala ženska udruženja iz Sakula, Pančeva, Glogonja i Opova i koja su na svojim štandovima predstavila rukotvorine koje izrađuju.

Na sportskom igralištu pored doma kulture održan je veliki muzički koncert. Publiku je prvo dobro zagrejao opovački duet Borko i Nina, a nakon njih je nastupio novosadski kantautor Aljoša Boroš koji je specijalno za ovu priliku komponovao i otpevao dve pesme – Himna Sefkerina i Klupa ljubavi.

Boroš je na binu pozvao sefkerinskog pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja, koji je pozdravio prisutne posetioce i zahvalio se svim gostima koji su učinili da ova manifestacija bude tako uspešna.

Na kraju, zvezde večeri, popularna novosadska grupa Garavi sokak, koja je još jednom pokazala zašto je jedan od najomiljenijih vojvođanskih muzičkih sastava.

Garavi Sokak nastupio na manifestaciji u Sefkerinu: Foto/Glas Opova

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

OPOVO,14. jun 2024 Udruženje boraca ratova 91 – 99 „Banat“ iz Opova poziva sve učesnike ratova da podnesu zahtev za konačni status u opštini Opovo gde je od dokumentacije potrebna lična karta i vojna knjižica. Sticanjem ovog statusa dobijaju se određene beneficije,...

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

PANČEVO, 10. jun 2024 - Zavod za javno zdravlje Pančevo i Udruženje „Pneuma“ Kreativni kolektiv pozivaju zainteresovane ustanove, nevladine organizacije, udruženja i pojedince da se pridruže u kreiranju programa i organizovanju događaja u okviru Festivala mentalnog...

najnovije

najčitanije