Održana premijera predstave “Prozor” u BDP-u

20/08/2023

Održana premijera predstave “Prozor” u BDP-u

BEOGRAD, 20. avgusta (Tanjug) – Premijera predstave “Prozor” autorke Katarine Nikolić i reditelja Nikole Bundala, održana je sinoć na otvorenoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) “Milennium Team” Arena, u okviru programa “Novi glasovi”. Za ovu dramu autorka Katarina Nikolić je 2021. godine osvojila nagradu na konkursu fondacije “Hartefakt” za najbolji društveno-angažovani tekst. U fokusu je problem nasilja u školama kroz razne segmente – od seksualnog, porodičnog, preko vršnjačkog sve do očekivane LGBT diskriminacije, gde se prožimaju veoma mračni tonovi.

Petoro dece, učenika osmog razreda osnovne škole predstavljaju stožer ove priče koja je puna brutalnosti, surovosti, sirovih scena koje oslikavaju okrutno društvo danas u kome se sukobi odigravaju na svakom koraku. Da bi ublažio i umanjio sve surovosti drame, režiser Nikola Bundalo je kroz stilizaciju uveo lutke na pozornicu sa kojima rade glumci i govore umesto njih, da bi onda i sami glumci igrali kasnije bez lutaka i imali svoju dramsku individualnost. Glumačku ekipu čine Aleksandar Jovanović Meda, Nevena Kočović, Stefan Starčević, Marta Bogosavljević i Dragan Petrović.

Foto: TARA RADOVANOVIĆ (STF), Tanug

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

OPOVO, 1. jul 2024 – U okviru projekta „Stvaraoci Opova“, koji su realizovali Udruženje građana „Glas Opova“ i Opštinska narodna biblioteka Opovo uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, snimljen je...

najnovije

najčitanije