Nada Kljajić: Nova zbirka poezije „Izazvana“

15/08/2023

Nova zbirka poezije „Izazvana“

BARANDA, 15. avgust 2023 – Naša sugrađanka, učiteljica i književnica Nada Kljajić iz Barande objavila je novu zbirku poezije pod naslovom „Izazvana“.

„Zbirka je nastala kao lična emotivna refleksija na stvarnost čiji sam deo. Ja ne tražim sebe, ne preispitujem sebe nego se čudim na koji se sve način pokreću, rešavaju, prebacuju i uklanjaju pojedine stvari i situacije (ljudi), kao i koliko je strašan uticaj na mlade. Moji utisci su vapaj zdravog razuma i potrebe za normalnošću, zbog utiska da se mnogo toga “iščašilo” i nepovratno uništilo….“, izjavila je povoodm objavljivanja zbirke Nada Kljajić.

„Pesnička zbirka pod naslovom Izazvana, autorke Nade Kljajić, sva je u znaku ispitivanja kontradikcija koje čine čovekov svet. Borba je bespoštedna/ iz dana u dan, kako kaže jedan stih. U pitanju je borba između dobra i zla, koja se, kao i uvek, vodi u centru sveta – u čovekovoj duši.

Sa jedne strane: Propaganda se sa zlom/ uortačila./ Obmanjuje i nevinost stavlja/ na muke. Sa druge strane, nalazi se suštinska potreba za nežnošću, za mirom i ljubavlju: Sunce./ Od sunca trag./ I dodir blag./ Po licu./ Vetar…

Iako pesnička zbirka Izazvana započinje sumornom slikom u prvoj pesmi, ispod te pesimističke slike sveta, naknadnim uvidom u pročitano, vidi se Nada, i doslovno i metaforički“, navodi u recenziji zbirke Nenad Stanojević.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije