UNDP objavio konkurs za dodelu grantova za projekte, prijave do 10. oktobra

11/08/2023

BEOGRAD, 11. avgusta (Tanjug) – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je u partnerstvu i saradnji sa Vladom Srbije raspisao javni poziv za učešće u Izazovu namenjenom privatnim i javnim preduzećima, univerzitetima i istraživačkim institutima, koji će biti otvoren do 10. oktobra, saopšteno je danas iz vlade. Prijave mogu da pošalju zainteresovani iz Srbije sa projektima koji sadrže rešenja, proizvode ili usluge koji su već efikasno primenjeni i dokazani u praksi i imaju potencijal za širenje i u regionu Zapadnog Balkana i to iz oblasti: bezbednost i dostupnost hrane, održivi turizam, nove digitalne usluge, rešenja i platforme.

Ukupni iznos sredstava opredeljen za ove namene je 200.000 dolara, maksimalni iznos granta (bespovratne finansijske pomoći) po projektu je 40.000 dolara, a oni koji se prijavljuju dužni su da obezbede sufinansiranje u iznosu od najmanje 20 odsto od ukupnih troškova projekta (koje može biti i nefinansijski doprinos, odnosno in-kind finansiranje). Kako je navedeno, Vlada Srbije podržava javni poziv u okviru zvanične razvojne pomoći kako bi se ojačali ekonomski potencijali u Severnoj Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da je cilj javnog poziva transfer znanja i primena inovativnih rešenja koja se mogu koristiti kao odgovor na različite razvojne izazove i krizne situacije u tim zemljama. Oblasti su odabrane imajući u vidu aktuelne izazove i poremećaje na globalnom tržištu hrane, potencijal za razvoj turizma u regionu i njegov značaj za održivi razvoj, posebno kada je reč o smanjenju otpada, prihvatanju cirkularne ekonomije, promovisanju lokalne hrane i kulture i očuvanju prirode i biodiverziteta. Kada je reč o digitalnim uslugama, digitalni servisi mogu da pomognu u smanjenju digitalnog jaza i nejednakosti i doprinesu većoj uključenosti ranjivih društvenih grupa.

Detaljno uputstvo za prijavljivanje, prijavni formular i model budžeta, kao i odgovore na najčešće postavljena pitanja mogu se preuzeti na sajtu UNDP Srbije www.undp.org/serbia na linku https://www.undp.org/sr/serbia/news/razvojna-pomoc-srbije- transfer-znanja-i-inovativnih-resenja-u-drzave-u-regionu. Prijave i pitanja u vezi sa pozivom dostavljju se na imejl adresu: oda.challenge.rs@undp.org .

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije