Beogradsko dramsko pozorište: Premijera predstave po tekstu Katarine Nikolić Ralić

07/08/2023

OPOVO, 7. avgust 2023 – Po tekstu naše sugrađanke i direktorke Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarine Nikolić Ralić, u Beogradskom dramskom pozorištu, 18/19/20. avgusta, premijarno će se igrati predstava „Prozor“.

Predstavu je režirao Nikola Bundalo, a glumački ansambl čine Aleksandar Jovanović, Nevena Kočović, Stefan Starčević, Marta Bogosavljević i Dragi Petrović.
„Moja sreća je neizmerna što na ovom projektu učestvuju divni ljudi i zahvaljujem se celoj ekipi, zahvaljujem se pozorištu i divnim ljudima koji rade tamo, svojoj profesorki Biljani Srbljanović i unapred se zahvaljujem publici“, izjavila je povodom premijere Katarina Nikolić Ralić.

Tekst je 2021. godine dobio nagradu Hartefakta za najbolji savremeni društveno – angažovani komad.

„Ulazeći u ispreplitane živote i odnose petoro mladih, istražujemo gde se, među decom koja tek ulaze u svet odraslih, rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze, junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i fasade koju moraju da postavljaju za javnost. Njihove neposredne, intimne perspektive prvog bola, ljubavi, prijateljstva su glas nove generacije koji, predugo zanemaren, zaslužuje da se čuje“.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Libercuatro i Neki novi tango (video) https://youtu.be/8YxOORKcn5U OPOVO, 9. jun 2024 – Tango ansambl Libercuatro po drugi put je nastupio u Opovu i ovog puta nam priredio odličan koncert pod nazivom „Neki novi tango“. Za razliku od pre četiri godine, nastupili su u...

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

OPOVO, 5. jun 2024 – U subotu, 8. juna (20:00h), na sceni Kulturnog centra Opovo, nastupiće poznati tango ansambl Libercuatro. Ovaj ansambl je pre četiri godine već imao uspešan koncert u Opovu u okviru projekta „Tango kroz vreme“, a ovog puta predstaviće nam projekat...

najnovije

najčitanije