Beogradsko dramsko pozorište: Premijera predstave po tekstu Katarine Nikolić Ralić

07/08/2023

OPOVO, 7. avgust 2023 – Po tekstu naše sugrađanke i direktorke Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarine Nikolić Ralić, u Beogradskom dramskom pozorištu, 18/19/20. avgusta, premijarno će se igrati predstava „Prozor“.

Predstavu je režirao Nikola Bundalo, a glumački ansambl čine Aleksandar Jovanović, Nevena Kočović, Stefan Starčević, Marta Bogosavljević i Dragi Petrović.
„Moja sreća je neizmerna što na ovom projektu učestvuju divni ljudi i zahvaljujem se celoj ekipi, zahvaljujem se pozorištu i divnim ljudima koji rade tamo, svojoj profesorki Biljani Srbljanović i unapred se zahvaljujem publici“, izjavila je povodom premijere Katarina Nikolić Ralić.

Tekst je 2021. godine dobio nagradu Hartefakta za najbolji savremeni društveno – angažovani komad.

„Ulazeći u ispreplitane živote i odnose petoro mladih, istražujemo gde se, među decom koja tek ulaze u svet odraslih, rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze, junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i fasade koju moraju da postavljaju za javnost. Njihove neposredne, intimne perspektive prvog bola, ljubavi, prijateljstva su glas nove generacije koji, predugo zanemaren, zaslužuje da se čuje“.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jesen Matice srpske u Opovu: Banatska vojna granica (1764 – 1800)

Jesen Matice srpske u Opovu: Banatska vojna granica (1764 – 1800)

Jesen Matice srpske u Opovu: Banatska vojna granica (1764 – 1800) OPOVO, 30. novembar 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo održano je treće od četiri planirana predavanja u okviru projekta „Jesen Marice srpske u Opovu“. Istoričarka dr Jelena Ilić...

Rajko R. Karišić: 50 godina fotografije – Moj izbor

Rajko R. Karišić: 50 godina fotografije – Moj izbor

50 godina fotografije – Moj izbor   OPOVO, 29. novembar 2023 – U Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu otvorena je izložba fotografija Rajka R. Karišića „50 godina fotografije – Moj izbor“ koja obuhvata šest ciklusa objavljenih u njegovoj monografiji “Karišić - 50...

najnovije

najčitanije