Beogradsko dramsko pozorište: Premijera predstave po tekstu Katarine Nikolić Ralić

07/08/2023

OPOVO, 7. avgust 2023 – Po tekstu naše sugrađanke i direktorke Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarine Nikolić Ralić, u Beogradskom dramskom pozorištu, 18/19/20. avgusta, premijarno će se igrati predstava „Prozor“.

Predstavu je režirao Nikola Bundalo, a glumački ansambl čine Aleksandar Jovanović, Nevena Kočović, Stefan Starčević, Marta Bogosavljević i Dragi Petrović.
„Moja sreća je neizmerna što na ovom projektu učestvuju divni ljudi i zahvaljujem se celoj ekipi, zahvaljujem se pozorištu i divnim ljudima koji rade tamo, svojoj profesorki Biljani Srbljanović i unapred se zahvaljujem publici“, izjavila je povodom premijere Katarina Nikolić Ralić.

Tekst je 2021. godine dobio nagradu Hartefakta za najbolji savremeni društveno – angažovani komad.

„Ulazeći u ispreplitane živote i odnose petoro mladih, istražujemo gde se, među decom koja tek ulaze u svet odraslih, rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze, junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i fasade koju moraju da postavljaju za javnost. Njihove neposredne, intimne perspektive prvog bola, ljubavi, prijateljstva su glas nove generacije koji, predugo zanemaren, zaslužuje da se čuje“.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije