Program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u Opštini Opovo (video)

20/07/2023

Program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u Opštini Opovo (video)

BEOGRAD, 20. jul 2023 – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uručila je ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 131 lokalnoj samoupravi. U okviru projekta “Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji”, Ministarstvo će za ove subvencije izdvojiti jednu milijardu, a opštine odnosno lokalne samouprave 800 miliona dinara.

“Prvi put na ovom javnom pozivu građani mogu da dobiju i do 65 odsto subvencije ako se prijave za više od jedne mere. Prednost imaju opštine koje su najmanje razvijene i kod kojih je visoko zagađenje. Njih je bilo 49 na ovom pozivu”, rekla je ministarka.

Ministarka Dubravka Đedović uručila ugovor predsedniku opštine Milošu Markovu

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je istakao značaj ovog projekta kao i dobra iskustva prilikom realizacije ovog programa prošle godine.

„Danas je naša lokalna samouprava potpisala ugovor za sufinansiranje energetske efikasnosti od strane Ministarstva rudarstva i energetike i ovo je druga godina za redom da Opština Opovo učestvuje na ovom projektu i da je podržana od strane resornog ministarstva. Ovo nam je jedan od bitnih projekata jer se upravo tiče direktne mere subvencije našim građanima za unapređenje energetske efikasnosti. Ono što smo imali prilike da vidimo prošle godine, s obzirom da je bila prva godina ovog projekta, odziv naših sugrađana je bio dosta dobar gde je 44 domaćinstava podržano kroz ovaj program, a interesovanje nam govori da će ove godine možda biti i veći odziv stanovništva, baš zato što su videli da kroz ove mere direktnom subvencijom mogu da zamene kotao, da unaprede energetsku efikasnost svog objekta na neki način na koji oni smatraju da je to najbolje“, izjavio je Markov.

Opština Opovo je od strane resornog ministarstva za ovaj program podržana sa 3 miliona dinara, dok se lokalna samouprava obavezuje da će obezbediti sopstveno učešće u finansiranju programa od najmanje 3 miliona dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije