Sportski pregled: KOLO U KOJEM SU SE SAMO OPOVČANI RADOVALI

04/11/2014

u SPORT

KOLO U KOJEM SU SE SAMO OPOVČANI RADOVALI

 

Opovo, 04. novembar 2014;

Tri poraza i samo jedna, i to ubedljiva pobeda, bilans su fudbalskog vikenda iza nas. Opovčani su bili ubedljivi protiv Samoša, Sefkerinci su izgubili od Železničara u utakmici bez bodovnog značaja, Baranđani nisu uspeli da naprave iznenađenje u Kovačici, dok su Sakuljani napravili iznenađenje ali u negativnom smislu.
Untitled-1

BANATSKA ZONA: Borac (Sakule) – Jedinstvo (Novi Bečej) 2:3 (0:1): Koliko god poraz od poslednjeg na tabeli bio bolan, može biti i otrežnjujući za ceo klub. Dobri rezultati tokom sezone pojačali su apetite navijača, mada teško da je bilo ko pre dva meseca i sanjao o borbi za vrh. Ipak, sada je to breme koje fudbaleri i stručni štab Borca moraju da nose. Velika šansa je propuštena ali Sakuljani još uvek imaju šanse da do kraja sezone budu među prve četiri ekipe, što bi realno bio izuzetan uspeh. Banatska zona je i ove godine potpuno izjednačena i velike razlike u kvalitetu timova gotovo da i nema. Jednostavno, svako može da pobedi svakog.

Trener Borca Nenad Stojičić sportski je čestitao ekipi Jedinstva i džentlmenski priznao da je rival u nedelju bio bolji. Zaista, u pitanju je iskusna ekipa, koja je taktički odigrala mudro i iskoristila sve slabosti sakulske poslednje linije. Igrom na kontra napade gosti su poveli čak sa 0:3, ali su domaći u poslednjih petnaestak minuta preko Damnjanovića uspeli da ublaže poraz na 2:3.

Prema rečima trenera Borca, ekipa je okrenuta narednom meču i sada je potrebno vratiti psihološku stabilnost i ispraviti nedostatke na pozicijama gde su one evidentne. Sakuljani u naredna dva kola imaju težak raspored jer dva puta za redom gostuju – prvo u Vršcu, a zatim i u Sutjesci. Teško je očekivati maksimalan učinak sa ove mini turneje ali kao što smo već spomenuli u tesktu, izrazitih favorita nema i svako može pobediti svakog.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Slavija (Kovačica) – Radnički (Baranda) 3:0 (2:0): Fudbaleri Radničkog su izgleda bukvalno shvatili da Slavija slovi za velikog favorita u derbiju lige pa su se shodno tome tako i ponašali na terenu. Ni traga od one ekipe koja je u poslednjih mesec dana „terorisala“ protivničke odbrane. Prema izveštajima koje imamo iz Kovačice saznajemo da Slavija nije bila toliko dobra koliko je Radnički bio loš.

Kako god bilo, derbi je prošao i Baranđani imaju priliku da već na narednoj utakmici poprave utisak. U goste im dolazi Budućnost iz Alibunara, koja je uz Vulturul već viđena u Drugoj južnobanatskoj ligi. Eto prilike da se povrati samopouzdanje i uspešno nastavi ligaška trka.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER: Omladinac (Opovo) – Pobeda (Samoš) 6:0 (3:0): Kolo koje je Opovčanima ponovo otvorila vrata za vrh tabele. Ubedljiva pobeda i na drugoj strani poraz Debeljače prvenstvo su sada učinili mnogo neizvesnijim.  Za razliku od svojih direktnih rivala Spartaka i Poleta, Opovčani imaju utakmicu manje, a samim tim i šansu da osvoje više bodova do kraja polusezone. Ono što je najbitnije to je činjenica da su Opovčani sada gospodari svoje sudbine i ne zavise od rezultata drugih timova. Već u narednom kolu puno toga će se znati. Omladinac gostuje u Idvoru i eventualnom pobedom bi opzbiljno istakao kandidaturu za jednu od prve dve pozicije. Zatim sledi meč sa Glogonjom u Opovu, a onda još jedno nezgodno gostovanje u Uzdinu. U poslednjem kolu polusezone, možda i meč odluke između Omladinca i Spartaka. Sa sve četiri pobede do kraja Opovčani bi polusezonu završili kao lideri na tabeli, mada teoretski to se može dogoditi i uz jedan remi.

Železničar (Pančevo) – Tempo (Sefkerin) 2:0 (1:0): Nažalost, sefkerinski klub i dalje prate maleri i nikako da „stanu na noge“. Trener Dejan Suba je u hodu konsolidovao ekipu i nakon početnih nešto slabijih rezultata, Tempo je ušao u dobru seriju i čak dobio mogućnost da se bori za baraž. Međutim, povrede ali i parni žuti kartoni desetkovali su ekipu u poslednjih par nedelja, tako da Suba muči muku da sakupi jedanaest igrača. Svi se nadamo da će i ovaj period ubrzo proći, a Sefkerinci pokazati koliko zaista vrede.

 

LISTA STRELACA:

12: Dušan Dobrić (Radnički);

8: Ivan Damnjanović (Borac);

7: Marko Nenezić (Omladinac);

6: Marko Mosić (Omladinac), Branislav Cukić (Radnički), Ivan Kotlajić (Omladinac);

4: Aleksandar Marković (Borac),

3: Vladan Tomić (Tempo), Uroš Popović (Omladinac), Darko Todorovski (Tempo), Marjan Hornung (Borac), Miloš Mačužić (Radnički);

2: Miloš Stamenković (Tempo), Marko Hristov (Radnički), Željko Luković (Borac), Nemanja Vučetić (Radnički), Dragomir Šušnjar (Radnički), Aleksandar Šušnjar (Radnički);

1: Branislav Milovanov (Radnički), Milan Milankov (Borac), Saša Jovanov (Omladinac), Ivan Ružić (Omladinac), Vidan Mladenović (Tempo), Dragan Simeon (Tempo), Đorđe Grčak (Omladinac), Nenad Simić (Radnički), Nenad Rošulj (Radnički), Nemanja Paunović (Tempo), Dejan Pavlović (Borac), Žarko Đokić (Borac), Milan Jašović (Omladinac), Damjan Vidić (Radnički).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije