Velika podrška za sveštenika Željka Milovanova (video)

16/07/2023

Velika podrška za sveštenika Željka Milovanova

OPOVO, 16. jul 2023 – U znak podrške svešteniku Željku Milovanovu, na današnjoj liturgiji u porti i crkvi Svetog Nikolaja u Opovu okupio se izuzetno veliki broj vernika i građana, i kako prisutni kažu, bilo je više ljudi nego na božićnoj ili uskršnjoj liturgiji kada se inače okupi najveći broj vernika.

Odlukom episkopa banatske eparhije Nikanora, pokrenut je postupak smene Željka Milovanova sa mesta sveštenika u Srpskoj pravoslavnoj opštini Opovo.

Ova vest je uznemirila vernike koji su pokrenuli peticiju sa zahtevom da se ova odluka poništi iako je Milovanov bio protiv ovakve inicijative. Peticiju su danas u porti crkve potpisali predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, koji su istakli da su danas došli kao vernici i obični građani u želji da daju podršku Milovanovu, a po završetku mise u katoličkoj crkvi i katolički vernici iz Opova su došli da potpišu peticiju.

Velika podrška svešteniku Željku Milovanovom

Inače, za samo 24 sata online peticiju je potpisalo preko 800 građana.

Predsednik crkvenog odbora Goran Miljković ima samo reči hvale za sveštenika Željka, navodi njegove brojne aktivnosti, činjenicu da je privukao ljude u crkvu i još jednom apeluje na vladiku da razmisli o svojoj odluci jer je sveštenik Željko Milovanov potreban Opovu.

Peticija će se potpisivati i narednih dana, a danas se može potpisati u restoranu „Boba“ i butiku „Petar i Tina“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije