Folklor: KUD SM Čigra na Međunarodnom festivalu „Folk Nuance“

11/07/2023

KUD SM Čigra na Međunarodnom festivalu „Folk Nuance“

 

OPOVO, 11. jul 2023 – Mešoviti ansambl Kulturno umetničkog društva SM Čigra iz Opova i Pančeva učestvovao je od 29. juna do 7. jula  na Međunarodnom festivalu „Folk Nuance“ u Bugarskoj. U pitanju je tradicionalni festival koji se svakog leta od juna do septembra održava u gradu Nesebar i okolnim mestima na obalama Crnog mora.

Na festivalu su nastupala folklorna društva iz Bugarske, Srbije, Rumunije, Ukrajine i drugih evriopskih zemalja. Cilj festivala je predstavljanje plesnih grupa, folklornih ansambala, klubova, horova, vokalnih grupa, solista, trubača, orkestara, izvođača narodne pesme i igre, zatim izraz umetnika koji izražavaju nacionalni identitet kroz narodne pesme, kostime i zanate, mogućnost za razvoj i novo tumačenje folklora u savremenim životnim uslovima, sastanci i radionice sa pevačima, plesačima, narodnim instrumentima i kostimima, majstorima, kao i razmena ideja u oblasti narodne umetnosti i načina života.

Članovi SM Čigre donose najlepše utiske sa gostovanja u Bugarskoj.

„Naše društvo je na najlepši mogući način predstavilo kulturu i tradiciju našeg naroda kroz pesme i igre iz Banata i Srbije. Nagrade u vidu pehara, medalje, diplome i posebne plakete, za uspešnu izvedbu naših numera, govore o tome da smo ostavili dobar utisak kod publike i stručnih kolega, koji su time izrazili svoje zadovoljstvo našim programom koji su izveli igrači mešovitog sastava Kud-a SM ČIGRA iz Pančeva i Opova. Što se tiče smeštaja, hrane i organizacije svi utisci su pozitivni, kao i utisci o upoznavanju raznih kultura i običaja“, izjavila je umetnički rukovodilac KUD SM Čigra Snežana Marjanov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije