Lokalni krizni centar: U Sefkerinu samo uzorkovanje zdravih svinja za klanje

10/07/2023

U Sefkerinu samo uzorkovanje zdravih svinja za klanje

Opovo, 10. jul 2023.

Zbog velikog broja zaraženih gazdinstava od virusne zarazne bolesti Afričke kuge svinja u naseljenom mestu Sefkerin vršiće se samo uzorkovanje zdravih svinja za klanje na gazdinstvima gde nema obolelih životinja.

Sva ostala gazdinstva na kojima se pojave obolele ili uginule životinje smatraju se zaraženim i vlasnici su u obavezi  da izvrše prijavu radi evidentiranja zaraženog gazdinstva i daljih sprovođenja mera od strane Republičke veterinarske inspekcije koje uključuju eutanaziju, uklanjanje leševa, završnu dezinfekciju i zapisničko konstatovanje stanja na gazdinstvu zbog isplaćivanja nadoknade.

Prijave se upućuju nadležnoj  Veterinarskoj stanici Pančevo  na broj 013/ 347-585 od 8,00 do 15,00 časova.

U ostalim naseljenim mestima i dalje se vrši prijava uzorkovanja zdravih svinja za klanje, bolesninih i uginulih životinja kao do sada.

Lokalni krizni centar Opštine Opovo, telefon 063/1060889 od 7,30 do 15,30 časova, davaće sva obaveštenja vezana za aktuelnu situaciju.

Dr vet.med Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije