FK Omladinac – Druga južnobanatska liga zapad / grupa sever: ŠESTICA U OPOVU, ODLIČNA IGRA OMLADINCA

02/11/2014

u SPORT

ŠESTICA U OPOVU, ODLIČNA IGRA OMLADINCA
Opovo, 02. novembar 2014;
Omladinac (Opovo) – Pobeda (Samoš) 6:0 (3:0): Konačno osmeh i na licu trenera Omladinca Nikole Šojića. A kako i ne bi kada je njegov tim bukvalno „demolirao“ goste iz Samoša i što je najbitnije, kao i u prethodnom kolu prikazao odličnu igru. Opovčani su prošlog  vikenda i pored isključenja igrača i rezultata 0:2, odličnom igrom uspeli da nadoknade prednost protivnika i izbore bod, da bi danas konačno vezali dve dobre utakmice i pokazali da im je mesto u baražu.
DSC_0084

Utakmicu je obeležila potpuna dominacija fudbalera Omladinca. Sve linije su besprekorno funkcionisale i kao da je u pitanju bio neki drugi tim u odnosu na onaj od pre mesec dana. Golman Popović gotovo da nije imao posla u prvom poluvremenu, dok je Čačija, koji je Popovića zamenio u nastavku meča, imao tek dve intervencije.
DSC_0104

Opovčani su u prvih desetak minuta ušli malo opreznije u meč ali vrlo brzo su preneli igru na polovinu protivnika. Prvo je Nenzić za malo zakasnio na centaršut Filipovića, a onda je isti igrač u 13. minutu izašao sam ispred golmana Pobede, ali je njegov šut Stevanović odbranio. U 20. minutu Nenezić solo prodorom probija odbranu protivnika po seredini, ali njegov šut golman Stevanović brani, međutim u narednom napadu lopta dolazi do Jocića, koji je prosleđuje na desno krilo do Filipovića, a ovaj precizno upošljava Mosića kojem nije bilo teško da savlada golmana Pobede.
DSC_0117

Pokušao je Mosić u 32. minutu makazicama, a samo minut kasnije nakon neuspešnog napada gostiju i ispucavanja lopte daleko na polovinu Pobede, Nenezić koristi svoje brzinske sposobnosti, pretrčava dva igrača zadnje linije, uzima loptu i lobuje istrčalog golmana iz Samoša.
I pored prednosti od dva gola fudbaleri Omladinca nastavljaju sa opsadom gola gostiju. Filipović upućuje solidan udarac sa oko dvadesetak metara, Mosić šutira pored same stative, Andrejić sa ivice šesnaesterca, a Jocić izvodi slobodan udarac. Ipak, u samom finišu poluvremena, Uroš Popović solo prodorom po levoj strani ostavlja dva igrača, ulazi u šesnaesterac i iznenađuje golmana udarcem desnom nogom za 3:0.
DSC_0123

U nastavku se ništa bitno nije promenilo. Tokom poluvremena u igru su ušli Darko Marković i Boris Latovljev, a opsada gola Pobede se nastavila. Šutirali su Opovčani iz svih pozicija. Oporobali su se Nenezić, Filipović, Marković, ali tek u 65. minutu Nenezić ponovo solo prodorom i svojim drugim golom povisuje rezultat na 4:0. Dva minuta kasnije kapiten Grčak odlično šutira glavom ali golman Stevanović refleksnim pokretom ruke uspeva loptu da izbaci sa gol linije. Sledi nova šansa i šut sa desetak metara, koji Stevanović opet brani, međutim, u 71. minutu, Mosić uspeva da se izbopri za loptu, pošalje povratnu za Jašovića, koji topovskim udarcem sa oko 25 metara postiže peti gol za Omladinac. Konačan rezultat postavlja Mosić u 90. minutu, kada odbijenu loptu zahvata iz prve, a ona se od stative odbija u mrežu.
DSC_0124

Na ruku Opovčanima išli su i današnji rezultati. Spartak je ponovo izgubio, ovog puta od idvorskog Poleta, dok je Uzdin odigrao nerešeno, tako da četiri kola pre kraja Spartak ima tri, a Polet samo dva boda više od Omladinca, koji uzgred ima i utakmicu manje od svojih rivala.

Omladinac: Popović P (Čačija 46′), Marinković, Popović A, Jašović, Grčak Jocić, Andrejić, Popović U (Marković 52′), Filipović, Mosić, Nenezić (Latovljev B 70′).

TABELA: Spartak 1911 17; 2. Polet 16; 3. OMLADINAC 14; 4. Unirea 11; 5. TEMPO 11; 6. Glogonj 10; 7. Pobeda 6.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije