Opremanje porodičnih parkova u naseljenim mestima Opovo i Sakule

22/06/2023

Opremanje porodičnih parkova u naseljenim mestima Opovo i Sakule

BEOGRAD, 22. jun 2023 – Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručila je  predstavnicima 52 lokalne samouprave ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci.

„Briga o porodici i našoj deci i borba za bolju demografsku sliku jedan je od prioriteta Vlade Srbije, a osnovni prioritet rada i svih aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji“, poručila je ministarka Kisić.

52 lokalne samouprave dobilo ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci: Foto/Glas Opova

Sredstva su dobile 52 lokalne samouprave, koje će zajednički sa državom realizovati širok spektar podrške porodicama i deci. Najviše sredstava, prema rečima Kisić, dobila je opština Crna Trava, u kojoj je prošle godine rođeno samo četiri deteta.

Opština Opovo je dobila sufinansirajuća sredstva za projekat „Opremanje porodičnih parkova u naseljenim mestima Opovo i Sakule“, a ispred lokalne samouprave ugovor je potpisao predsednik opštine Miloš Markov koji je izrazio zadovoljstvo što će Opština Opovo realizovati još jedan projekat iz oblasti brige o porodici.

„Ovo je jedan zanimljiv, a pre svega koristan projekat, sa čijom realizacijom ćemo obogatiti sadržaje naših dečjih igrališta i parkova. Ukupna vrednost projekta je 18,5 miliona dinara od čega Ministarstvo sufinansira sa 11,1 milion dinara, dok je učešće naše lokalne samouprave 7,4 miliona dinara“, izjavio je Markov.

U okviru projekta „Opremanje porodičnih parkova u naseljenim mestima Opovo i Sakule“ radiće se opremanje dečjih igrališta u Opovu i Sakulama, opremanje urbanog moblijara za porodični park u Opovu i Sakulama i fitnes centar u Opovu. U Opovu radiće se na Sportsko rekreativnom centru, dok će porodični park u Sakulama biti u parku.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije