Nacionalna služba za zapošljavanje: Dodeljeni sertifikati polaznicima obuka

22/06/2023

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuka

PANČEVO  22. jun 2023; Juče je, u prostorijama filijale Pančevo, organizovana dodela sertifikata za polaznike obuke za vođenje poslovnih knjiga i obuke za digitalni marketing, koje su obuhvatile ukupno 43 polaznika. Izvođači obuka su „Idego“ doo iz Beograda i Agencija „Sveti Sava“ iz Čačka, a obuke su realizovane preko portala online obuke Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obuka za vođenje poslovnih knjiga je počela krajem decembra i odvijala se u nekoliko etapa, i u poslednje dve etape je obuhvatila 38 polaznika, dok su 34 polaznika sa uspehom savladala program obuke. Obuka za digitalni marketing je trajala četiri nedelje i obuhvatila je pet polaznika.

Jelena Šinik, v.d. direktora Filijale Pančevo je pozdravila polaznike obuka, čestitala im na završenim obukama i poželela sreću u daljem traženju posla, naglasivši koliko je važna stalna edukacija kako bi se održala konkurentnost na tržištu rada. Istakla je da za obuke za tržište rada uvek vlada veliko interesovanje, a da je online način izvođenja obuka novi način rada koji se pokazao kao uspešan model.

Sav materijal za učenje je bio dostupan polaznicima na portalu. Polaznici su imali i pomoć predavača preko četa, tako što su na svom profilu imali opciju postavljanja pitanja i dobijanja odgovora, a dostupan je bio i forum koji je sadržao pitanja i odgovore drugih polaznika.

Ciljna grupa za ovu obuku su bila nezaposlena lica na evidenciji NSZ kojima je predviđena mera obuka za tržište rada za konkretnu obuku. Lica su morala da imaju najmanje treći odnosno četvrti nivo obrazovanja i tehničku opremljenost kako bi pratili obuku na računaru. Prioritet su imala lica sa motivacijom da, nakon završetka obuke, stečene kompetencije primenjuju u cilju svog zaposlenja. Ono što je stimulativno za polaznike ovih obuka je to što im se, po završetku istih, isplaćuje novčana pomoć u iznosu do 20.000 dinara.

Polaznici su istakli zadovoljstvo što su prošli obuku, i složili su se da je važna stalna edukacija kako bi povećali šanse za svoje zaposlenje, a izrazili su želju da se i ubuduće uključuju u ovakav vid neformalnog obrazovanja, kao i u ostale mere aktivne politike zapošljavanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije