Krug podrške: Posete korisnicima na EU projektu

22/06/2023

 Posete korisnicima na EU projektu

OPOVO, 22 jun 2023
U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, realizovan je novi krug poseta selektovanim korisničkim porodicama.

Posete se sprovode u svrhu daljeg mapiranja potreba porodica u vezi sa zapošljavanjem i samozapošljavanjem i radi podsticanja aktivne inkluzije na tržište rada i u društvo kako bi se uticalo na poboljšanje uslova njihovog života. Pored mera zapošljavanja, procenjuju se i druge okolnosti poput: podrške u redovnom ili vanrednom školovanju, doškolovavanju, pohađanju specijalizovanih kurseva, sportskih aktivnosti i/ili sekcija, nabavke nameštaja i kućnih aparata itd.

Obuhvaćene osetljive socijalne grupe, prema projektnim kriterijumima, su porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.

Projekat traje do 31. jula 2023.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije