Veterinarska stanica Pančevo: Važno obaveštenje za sve držaoce svinja u naseljenom mestu Opovo

16/06/2023

Važno obaveštenje za sve držaoce svinja u naseljenom mestu Opovo

OPOVO 16. jun 2023;, Zbog dijagnostikovanja zarazne bolesti Afrička kuga svinja ( Pestis suum Africana) kod domaćih svinja u naseljenom mestu GLOGONJ, pored naseljenog mesta Sefkerin koje je već bilo proglašeno UGROŽENIM, na teritoriji opštine Opovo i naseljeno mesto OPOVO proglašava se UGROŽENIM.

Počev od subote 17.juna 2023. godine ekipe Veterinarske stanice Pančevo, po hitnom postupku, izvršiće obeležavanje i registraciju svih neobeleženih svinja kao i popis svih preostalih gazdinstava na kojima se drže svinje.

Pozivaju se svi držaoci svinja u naseljenom mestu Opovo kod kojih popis nije izvršen da se hitno jave na telefone nadležne Veterinarske stanice (064/8854700, 063/7498616) zbog obeležavanja svinja.

Republička veterinarska inspekcija će vršiti obilazak svih dvorišta i sankcionisati vlasnike neobeleženih svinja zbog kršenja propisanih mera u ugroženom području.

Ozbiljnost situacije i brzo širenje bolesti zahtevaju strogo pridržavanje propisanih mera.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

najnovije

najčitanije