Skupština opštine Opovo: Usvojen prvi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta

16/06/2023

Usvojen prvi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta

OPOVO, 16. jun 2023 – Odbornici Skupštine opštine Opovo usvojili su prvi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta. Predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu Opštine Opovo za 2023 godinu obrazložio je predsednik opštine Miloš Markov. Ovom odlukom opštinski budžet se sa 491.317.000 projektuje na 592.194.771 dinara. Povećanje je rezultat rasporeda dodatnih 26,5 miliona dinara prenetih iz sredstava iz prethodne godine, uvećanja prihoda iz budžeta u iznosu od 14.452.000 dinara i uvećanja transfernih sredstava u iznosu od 59.925.771 dinara.

Usvojen je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Opštine Opovo za 2023. godinu na koji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za poljoprivredno zemljište dala saglasnost.

Odlukom o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Opštine Opovo Javnom preduzeću „Mladost“ Opovo, komunalnom preduzeću se daje na korišćenje objekat „kompleks zelene pijace“ (poslovni objekat sa posebnim delovima i pijačni plato sa tezgama), tako da JP „Mladost“ postaje upravljač zelene pijace u Opovu.

SO Opovo 27. sednica/Glas Opova

Odlukom Skupštine daje se saglasnost da se subjektu privatizacije Društvu za zaštitu od požara i obezbeđenje objekata i imovine „Full protect“ doo Beograd otpiše dug sa stanjem na dan 31.12.2014. godine za ustupljene javne prihode Opštine Opovo u iznosu od 26.108,85 dinara.

Odlukom o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo, raspisuje se javni konkurs za imenovanje direktora, utvrđuju uslovi za imenovanje direktora, izborni postupak i obrazuje komisija za imenovanje direktora.

U novoobrazovanom Savetu za rodnu ravnopravnost izabrani članovi su Anka Simin Damjanov (zamenik predsednika opštine), Ankica Jožika (načelnica Opštinske uprave Opovo), Slavko Mančev (vd direktor JP „Mladost“ Opovo), Slaviša Miškov (direktor OŠ „Dositej Obradović“ Opovo), Jelena Bjelica (direktor Centra za socijalni rad Opovo), Jelena Petrović (sekretar Skupštine opštine Opovo) i Jelena Kanački (lice zaduženo za rodnu ravnopravnost). Zadaci Saveta su da predlaže politiku i mere za ostvarivanje i unapređenje rodne ravnopravnosti i prati njihovo sprovođenje, analizira stanje u oblasti rodne ravnopravnosti i usvaja potrebne izveštaje, sarađuje sa nadležnim ministarstvom, ustanovama i organizacijama kao i telima za rodnu ravnopravnost na pitanjima značajnim za ostvarivanje i unapređenje rodne ravnopravnosti.

Usvojeni su Zaključak o usvajanju Loklanog plana upravljanja otpadom Opštine Opovo za 2023 – 2031; Zaključak o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje stanovanja Roma u Opštini Opovo za period 2023 – 2026; Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Opovo za 2023. fodinu; Polugodišnji izveštaj o radu Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo sa Polugodišnjim izveštajem direktora ustanove za radnu 2022/23. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Godišnjeg plana rada PU „Bambi“ Opovo za radnu 2022/2023. godinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije