ONB Opovo: Književni susret sa Jelenom Ćirić

16/06/2023

Književni susret sa Jelenom Ćirić

OPOVO, 16. jun 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo u četvrtak je održan književni susret sa Jelenom M. Ćirić koja je opovačkoj publici predstavila svoju poeziju.

Gosti susreta su bili Aleksandra Mihajlović, profesor književnosti u pančevačkoj gimnaziji, Lazar Nikolić, mladi violinista, i aforističar Vladimir Čalić.

Literarni rad Jelene M. Ćirić zastupljen je u mnogim zbornicima, antologijama i na veb-portalima. Dobitnik je nekoliko nagrada. Objavila je tri samostalne knjige poezije: „Žar”, „Naiskap” i „Muške pesme”, koautorka je u nekoliko zbirki pesama i priča, među kojima je i „Antologija savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju”. Njena biografija uvršćena je u Biografski leksikon ,,Srpski pisci u rasejanju 1914–2014”.

Književni susret Jelena Ćirić/Glas Opova

Učestvuje u kulturnim događajima, priređuje promocije, prevodi sa češkog jezika na srpski i obratno. Izveštavala je za Satelitski program Radio-televizije Srbije.

Producirala je i glumila u filmu „Sedam hiljada duša”, reditelja Sanjina Mirića.

Predsednica je praškog Udruženja građana „Lastavica”, članica Udruženja književnika Srbije, Udruženja „Srpski krivak”, Udruženja češko-srpskog prijateljstva „Rodoljub” i Redakcije časopisa za kulturu, nauku i umetnost „Žrnov”.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije