Ugovori za dva projekta iz oblasti održavanja i opremanje sportskih objekata u Sefkerinu i Barandi (video)

14/06/2023

Ugovori za dva projekta iz oblasti održavanja i opremanje sportskih objekata u Sefkerinu i Barandi (video)

NOVI SAD, 14. jun 2023 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omaldinu Dane Basta uručili su predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture.

Na ovom konkursu odobreni su projekti Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo i Opštine Opovo. Sa dobijenim sredstvima u ukupnom iznosu od 256.150 dinara, Osnovna škola „Dositej Obradović“ će realizovati opremanje zaštitnom mrežom sportskog terena u okviru školskog objekta u Sefkerinu, dok će lokalna samouprava, kojoj su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 5.140.380 dinara, realizovati program – projekat „Investiciono održavanje terena za mali fudbal i rukomet u Barandi“, koji podrazumeva montažu nove multifunkcionalne podloge, šmirglanje i bojenje postojeće košarkaške konstrukcije, postavljanje novih tabli od klirita sa zglobnim obručem i mrežicom, iscrtavanje i obeležavanje terena, itd.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao da lokalna samouprava kontinuirano radi na unapređenju sportske infrastrukture.

„Naša opština je na ovom konkursu za unapređenje sportske infrastrukture, koji je raspisao pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, aplicirala sa dva projekta. Konkretno, lokalna samouprava sa projektom za rekonstrukciju rukometnog igrališta u Barandi, a Osnovna škola „Dositej Obradović“ za postavku zaštitnih mreža na sportskom terenu u Sefkerinu. Veliko mi je zadovoljstvo da su oba projekta podržana, Sekretarijat nas je podržao što nama omogućava da preko leta izvodimo radove, odnosno da možemo da radimo rekonstrukciju terena u Barandi i to nam je izuzetno bitno, to je jedno kombinovano igralište koje obuhvata i košarku i rukomet, a nalazi se u vrlo devastiranom stanju. Ovaj konkurs nam omogućava da ga u potpunosti rekonstruišemo, uradimo novu tartan podlogu, napravimo jedno novo multifunkcionalno igralište koje će biti namenjeno za sve koji budu želeli da se bave sportom, prvenstveno za decu i za mlade ali i za sportiste i rekreativce, tako da nastavljamo da unapređujemo sportsku infrastrukturu na teritoriji naše opštine“, izjavio je Markov.

Rokovi za realizaciju ovih projekata su do kraja godine.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije