Književni susret: Poezija Jelene Ćirić u Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo

15/06/2023

Poezija Jelene Ćirić u Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo

OPOVO, 15. jun 2023 – Večeras, sa početkom u 19 časova, u Opštinskoj narodnoj biblioteci u Opovu održaće se književni susret sa pesnikinjom Jelenom Ćirić. Jelena je rođena u Smederevu, školu je završila u Požarevcu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Radila je u pravosuđu, nakon čega se preselila u Češku, gde se angažovala na polju kulture.

Literarni rad Jelene M. Ćirić zastupljen je u mnogim zbornicima, antologijama i na veb-portalima. Dobitnik je nekoliko nagrada. Objavila je tri samostalne knjige poezije: „Žar”, „Naiskap” i „Muške pesme”, koautorka je u nekoliko zbirki pesama i priča, među kojima je i „Antologija savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju”. Njena biografija uvršćena je u Biografski leksikon ,,Srpski pisci u rasejanju 1914–2014”.
Učestvuje u kulturnim događajima, priređuje promocije, prevodi sa češkog jezika na srpski i obratno. Izveštavala je za Satelitski program Radio-televizije Srbije.

Producirala je i glumila u filmu „Sedam hiljada duša”, reditelja Sanjina Mirića. Predsednica je praškog Udruženja građana „Lastavica”, članica Udruženja književnika Srbije, Udruženja „Srpski krivak”, Udruženja češko-srpskog prijateljstva „Rodoljub” i Redakcije časopisa za kulturu, nauku i umetnost „Žrnov”. Gosti će biti Aleksandra Mihajlović, profesor književnosti u pančevačkoj gimnaziji, Lazar Nikolić, mladi violinista, i aforističar, Vladimir Čalić.

Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane na jedno divno veče druženja i poezije.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije