Lokalna samouprava: Besplatni udžbenici za sve đake prvake

12/06/2023

Besplatni udžbenici za sve đake prvake

OPOVO, 12. jun 2023 – Povodom odluke da lokalna samouprava od naredne školske godine kompletno finansira nabavku udžbenika za đake prvake, predsednik opštine Miloš Markov se obratio roditeljima učenika koji polaze u prvi razred.

„Poštovani roditelji budućih đaka prvaka, veliko mi je zadovoljstvo i želim da vam kažem da smo kao lokalna samouprava analizirali naše prihode i mogućnosti i došli smo do zaključka da ćemo finansirati sve udžbenike za buduće đake prvake, a računamo da će to biti praksa i u narednom periodu. Želja nam je da pomognemo, pre svega vama kao roditeljima, a deci početak školovanja, jer nije mali izdatak, negde preko 10.000 dinara je komplet ovih udžbenika.

Mi ćemo kao lokalna samouprava raspisati konkurs za finansiranje i svaki roditelj koji budeo želeo moći će da aplicira. Od potrebne dokumentacije potrebna je samo kopija lične karte, potvrda da je dete upisano u prvi razred i potvrda o prebivalištu ili boravištu, a takođe ćemo se u našim školama u Opovu i Sakulama dogovoriti da obaveste sve roditelje, tako da očekujem da će se svi roditelji đaka prvaka prijaviti.

Ovo je jedna od mera koju nismo imali u prethodnom periodu i izuzetno mi je drago što možemo da pomognemo na neki način i porodice i naše najmlađe, i nameravamo da u narednom periodu još više stavimo fokus na decu, đake, da nađemo nove mere i mogućnosti u okviru naše programske pozicije a to su upravo deca i porodica, da mi kao lokalna samouprava kroz naš opštinski budžet a u prilog tome govori i pilot projekat koji smo ove godine započeli, stotinu dece ide na more u odmaralište Crvenog krsta, upravo zahvaljujući finansijskoj podršci lokalne samouprave. Ovo su programi na koje smo najponosniji i nadam se da ćemo ih imati još više u narednom periodu, odnosno očekujem da ćemo imati još ovakvih programa“, poručio je predsednik opštine Miloš Markov.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije