Koncert duhovne glazbe (muzike) u Opovu (video)

11/06/2023

Koncert duhovne glazbe (muzike) u Opovu 

OPOVO, 11. jun 2023 – U saradnji i organizaciji Udruge banatskih Hrvata i Katoličke župe Opovo, u crkvi svete Elizabete Ugarske održan je koncert duhovne glazbe (muzike) u izvođenju Mješovitog zbora Hrvatskog kulturno – prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina.
Zbor nosi ime po hrvatskom banu i austrijskom generalu Josipu Jelačiću rođenom 1801. godine u Petrovaradinu. U sastavu od tridesetak pevačica i pevača, zbor neguje širok repertoar kompozicija, od tradicionalnih narodnih i klasičnih dela do liturgijskih i crkvenih pesama.
Na koncertu je prisustvovao i zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, a ujedno i predsednik Udruge banatskih Hrvata Goran Kaurić.

Održan koncert duhovne glazbe (muzike) u izvođenju Mješovitog zbora Hrvatskog kulturno – prosvjetnog društva „Jelačić“ iz Petrovaradina/Glas Opova

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije