Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Ugovori za šest projekata ONB Opovo

08/06/2023

Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Ugovori za šest projekata ONB Opovo

NOVI SAD, 7. jun 2023 – Na svečanosti u Srpskom narodnom pozorištu, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila je ugovore iz oblasti savremenog stvaralaštva i kulturne delatnosti nacionalnih manjina, dodeljene po konkursu za sufinansiranje i finansiranje projekata u tim oblastima.

„Način na koji se jedno društvo odnosi prema kulturi utiče na način na koji će nas se potomci sećati, te je stoga briga o kulturi moralna obaveza svih nas“, istakla je Miloševićeva i dodala da svoju kulturu moramo da razvijamo, unapređujemo, obogaćujemo i ostavljamo otvorenom za kvalitetnije uticaje, jer je ona vrednost jednog naroda i svedoči o njegovoj istoriji i identitetu, a njen značaj ključan je za napredak civilizacije.

Direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić izrazila je veliko zadovoljstvo što je Pokrajinski sekretarijat za kulturu prepoznao i podržao projekte za koje su ove godine konkurisali

Na svečanoj dodeli ugovora, sekretarka Dragana Milošević je pohvalila entuzijam opovačke kulturne ustanove, posebno projekte koji uključuju rad sa mladima.

Opštinska narodna biblioteka Opovo je ove godine dobila sredstva od Pokrajine u vrednosti od 1.470,000 dinara i to za sufinansiranje sledećih projekata: nabavka knjiga, Likovne radionice za decu, Izložba Heteronimus autora Zorana Todovića, Dani kulture u Sefkerinu, Koncert Odjeci harfe kroz istoriju – biseri za četiri harfe, HarmoniUm – prvi celovečernji nastup hora i godišnjica osnivanja.

Direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić izrazila je veliko zadovoljstvo što je Pokrajinski sekretarijat za kulturu prepoznao i podržao projekte za koje su ove godine konkurisali.

Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu koji godinama sufinansira naše projekte i pomaže nam u realizaciji brojnih programa. Cilj nam je da što više različitih programa bude dostupno našim sugrađanima, a Pokrajinski sekretarijat ovom podrškom jasno pokazuje da je kvalitet sadržaja i kultura jednako važna kako u velikim gradovima tako i manjim sredinama. Ovom prilikom, podsećam da je Pokrajinska vlada zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu ove godine odobrila sredstva i za rekonstrukciju Vile Helene. Sa punim srcem mogu da kažem da smo prezadovoljni što naša sredina ima ovoliko mogućnosti i što zajedno radimo na jačanju kulture u našoj lokalnoj zajednici“, izjavila je  Nikolić Ralić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije