Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

07/06/2023

Radionica „Učimo od prirode“

BARANDA, 6. jun 2023 – Kroz igru i takmičenje učenici III-2 Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi, (Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule), učestvovali su u radionici „Učimo od prirode“ koju u okviru svog edukativnog programa organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Radionica ima izuzetno zanimljiv, deci mlađeg uzrasta prilagođen sadržaj gde su imali prilike da individualno i grupno obrađuju utiske, istražuju i donose zaključke. Jedan od ciljeva ovih radionica je da deca opažaju i istražuju gledajući, slušajući, osećajući mirisom i dodirom i na taj način upoznaju i zavole prirodu i iz te ljubavi razviju potrebu da prirodu zaštite.

Radionica ima izuzetno zanimljiv, deci mlađeg uzrasta prilagođen sadržaj /Glas Opova

Radioničar Čeda Vučković je istakao značaj edukacije dece i organizovanja ovakvih radionica i predavanja.

„Uživao sam u druženju sa decom iz Barande, interakcija je bila odlična, deca imaju sjajno predznanje, što me ne čudi jer je u pitanju odeljenje učiteljice Nade Kljajić, vrsnog pedagoga sa kojom imam dugogodišnju saradnju. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije posebnu pažnju usmerava i sprovodi projekte u oblasti ekološke edukacije dece, a radionice „Učimo od prirode“ ove godine su od marta imale preko 1500 učesnika. Pored toga naše Društvo je u poslednje dve decenije realizovalo niz velikih projekata na nacionalnom planu u oblasti zaštite i proučavanja ptica i prirode, a takođe redovno učestvuje u sličnim međunarodnim projektima“, izjavio je Vučković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije