Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

07/06/2023

Radionica „Učimo od prirode“

BARANDA, 6. jun 2023 – Kroz igru i takmičenje učenici III-2 Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi, (Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule), učestvovali su u radionici „Učimo od prirode“ koju u okviru svog edukativnog programa organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Radionica ima izuzetno zanimljiv, deci mlađeg uzrasta prilagođen sadržaj gde su imali prilike da individualno i grupno obrađuju utiske, istražuju i donose zaključke. Jedan od ciljeva ovih radionica je da deca opažaju i istražuju gledajući, slušajući, osećajući mirisom i dodirom i na taj način upoznaju i zavole prirodu i iz te ljubavi razviju potrebu da prirodu zaštite.

Radionica ima izuzetno zanimljiv, deci mlađeg uzrasta prilagođen sadržaj /Glas Opova

Radioničar Čeda Vučković je istakao značaj edukacije dece i organizovanja ovakvih radionica i predavanja.

„Uživao sam u druženju sa decom iz Barande, interakcija je bila odlična, deca imaju sjajno predznanje, što me ne čudi jer je u pitanju odeljenje učiteljice Nade Kljajić, vrsnog pedagoga sa kojom imam dugogodišnju saradnju. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije posebnu pažnju usmerava i sprovodi projekte u oblasti ekološke edukacije dece, a radionice „Učimo od prirode“ ove godine su od marta imale preko 1500 učesnika. Pored toga naše Društvo je u poslednje dve decenije realizovalo niz velikih projekata na nacionalnom planu u oblasti zaštite i proučavanja ptica i prirode, a takođe redovno učestvuje u sličnim međunarodnim projektima“, izjavio je Vučković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

OPOVO,14. jun 2024 Udruženje boraca ratova 91 – 99 „Banat“ iz Opova poziva sve učesnike ratova da podnesu zahtev za konačni status u opštini Opovo gde je od dokumentacije potrebna lična karta i vojna knjižica. Sticanjem ovog statusa dobijaju se određene beneficije,...

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

PANČEVO, 10. jun 2024 - Zavod za javno zdravlje Pančevo i Udruženje „Pneuma“ Kreativni kolektiv pozivaju zainteresovane ustanove, nevladine organizacije, udruženja i pojedince da se pridruže u kreiranju programa i organizovanju događaja u okviru Festivala mentalnog...

najnovije

najčitanije