Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

25/05/2023

Dodeljena prva kuća na EU projektu

OPOVO, 25. maj 2023 – U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, posle uspešno sprovedenih pripremnih aktivnosti, dodeljena je prva kuća od planiranih ukupno deset.
Kuća u Sakulama je dodeljena porodici Šamanc Mariusa, a koja je prethodno prošla kroz proces selekcije projektnih korisnika.
„Ovo je projekat koji se sprovodi sa dosta emocija jer pre svega ima humanitarni karakter. Zbog toga se veoma pažljivo i odgovorno realizuje i meni je izuzetno drago što smo počeli sa finalnom fazom. Porodica Šamanc Mariusa je prva kojoj je dodeljena kuća i nadam se da će uskoro i ostali projektni korisnici potpisati ugovore i dobiti svoje kuće“, izjavio je predsednik opštine Miloš Markov.
S druge strane, Marius Šamanc je izrazio zahvalnost na podršci i istakao koliko njemu i njegovoj porodici znači što će konačno imati svoj dom.
Obuhvaćene osetljive socijalne grupe, prema projektnim kriterijumima, su porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.
Projekat traje do 31. jula 2023.

Kuća u Sakulama je dodeljena porodici Šamanc Mariusa: Foto/Glas Opova

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije