Lokalna samouprava: Uručeni ugovori za finansiranje projekata verskih zajednica (video)

15/05/2023

Uručeni ugovori za finansiranje projekata verskih zajednica

OPOVO, 15. maj 2023 – Predsednik opštine Miloš Markov uručio je ugovore o finansiranju projekata verskih zajednica sa teritorije Opštine Opovo.

Projekte realizuju srpske pravoslavne crkvene opštine u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu i Katolička župa Opovo.

Namesnik opovački, protonamesnik pravoslavne crkvene opštine Opovo Željko Milovanov, u ime svih prisutnih zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i pozvao vernike i sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu obnovu kupole hrama u Opovu.

„Koristim priliku da se zahvalim našoj lokalnoj samoupravi koja je i ove godine sledujući tradiciju pomogla našu crkvenu opštinu sa novčanim sredstvima, koje će biti usmerene ka realizaciji projekta obnove kupole našeg hrama. Naša kupola je obnovljena 1928. godine tako da se za pet godina navršava 100 godina od poslednje obnove kupole hrama Svetog oca Nikolaja u Opovu. Budući da se približavamo jubilarnoj dvestagodišnjici hrama 2030. godine, mi smo ova sredstva usmerili na obnovu kupole. Naravno, da nije opštine i da nije blagočestivog naroda našeg mesta mi ne bi smo mogli realizovati ovaj projekat. Postoji dobra volja kod ljudi, kao što postoji i dobra volja kod lokalne samouprave, da naš hram nastavi da „svetli“ u svom sjaju ne bi li bio našim potomcima na primer, a precima na slavu. Koristim priliku da pozovem narod, građane i meštane Opovo, ukoliko mogu i ukoliko žele da pomognu novčano obnovu kupole kako bi smo projekat realizovali na vreme“, izjavio je Milovanov.

U okviru realizacije ovih projekata radiće se zamena prozora na crkvi u Sakulama, uređenje parohijskih domova u Barandi i Sefkerinu, obnova kupole hrama u Opovu i rekonstrukcija kancelarija u katoličkom župnom domu u Opovu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije