Druga južnobanatska liga 9. kolo: PODELA BODOVA U SEFKERINU

26/10/2014

u SPORT

PODELA BODOVA U SEFKERINU
Sefkerin, 26. oktobar 2014;
Pre svega uzbudljiva i neizvesna utakmica u kojoj smo videli čak šest golova pregršt šansi oba tima. Opovčani su više od 50 minuta igrali sa igračem manje ali se to nije videlo na terenu. Dobar deo drugog poluvremena imali su inicijativu tako da slobodno možemo reći da je ovo bila jedna od njihovih najboljih partija u aktuelnom prvenstvu.
DSC_0246

U prvih 15 minuta gosti iz Opova su bili dominantniji tim i igralo se uglavnom na polovini Tempa. Već u 4. Minutu Nenezić šutira glavom ka golu Tempa. Dva minuta kasnije uzvraća Margan ali šutira pored gola Popovića. U 12 i 13. minutu Opovčani izvode dve dobre akcije ali udarce Filipovića i Mosića Šiđanin brani.
DSC_0238

U 17. minutu nesporazum Simića i golmana Popovića Sefkerinci umalo da kazne, ali to je samo najava niza grešaka koje će se dešavati između golmana i poslednjih igrača odbrane Omladinca. Tri minuta kasnije nenezić pokušava u solo prodoru kroz šesnaesterac ali Sefkerinci loptu izbacuju u korner.
DSC_0213

Polovinom poluvremena Sefkerinci se oslobađaju pritiska i sve više ulaze u šanse. U 24. minutu Mladenović nakon izvedenog kornera zahvata loptu volejom ali preko gola, a nakon novog nesporazuma Popovića i igrača odbrane, odbijenu loptu Paunović plasira ali golman Omladinca uspeva da odbrani.
DSC_0208

U 38. minutu Simić zbog udaranja igrača nakon faula koji je načinjen nad njim dobija zasluženo crveni karton i Opovčani ostaju sa deset igrača. Samo dva minuta nakon isključenja, dolazi do novog nesporazuma, ovog puta između golmana Popovića i Jašovića, ali ovog puta Tomić odlično reaguje i šalje loptu u nebranjenu mrežu za vođstvo Sefkerinaca. Još se strasti nisu ni smirile a Tempo je imao već dva gola prednosti. Marinković ispucava loptu iz šesnaesterca koja se odbija od noge Tomića i lobuje golmana Popovića. Na samom kraju, u poslednjem minutu, Mosić pogađa prečku, a gol koji glavom postiže Nenezić, sudija poništava zbog ofsajda.
Nastavak utakmice počinje potpunom dominacijom fudbalera Omladinca koji sa deset igrača opsedaju gol Tempa. Već u 47. Minutu Mosić smanjuje rezultat na 2:1. U narednih pet minuta ređaju se prilike Opovčana. Filipović šutira preko gola, Andrejićev udarac Šiđanin brani, dok Nenezićev šut odbrambeni igrači sklanjaju sa gol linije. Međutim, Filipović je precizan iz slobodnog udarca, tako da je u 53. minutu rezultat poravnat.
DSC_0189

Nakon izjednačenja Sefkerinci su se malo trgli i uspostavili ravnotežu. Na centaršut Mladenovića Paunović šutira glavom preko gola, a u 71. minutu novo vođstvo Tempa. Slobodan udarac između šesnaestrca i aut linije izvodi Mladenović, kompletna odbrana zajedno sa golmanom Omladinca mlako reaguje, tako da Stamenković postavlja nogu i donosi novu prednost Sefkerincima.

Opovčani ponovo kreću u opsadu gola Tempa, igrajući vrlo riskantno, ali to im se isplatilo u 90. minutu, kada Nenezić pogađa za konačnih 3:3. Međutim, ni to nije kraj. U zaustavnom vremenu, koje je sudija produžio za tri minuta, videli smo dve kolosalne šanse koje nisu iskoristila oba tima. U 92. Minutu Mladenović se našao sam ispred golmana Omladinca ali njegov mlak plasirani udarac Popović brani. S druge strane, već u narednom napadu odličnu šansu nije iskoristio Mosić.

Pre početka meča nerešen rezultat nije odgovarao ni jednoj od ove dve ekipe, međutim, kako su današnje mečeve izgubili i Spartak i Polet, prvenstvo ipak ostaje neizvesno, a šanse Omladinca i Tempa ostvarljive.

– Odigrali smo meč bez 5- 6 standarnih igrača i u ovom trenutku to je bio naš maksimum, izjavio je nakon meča trener Tempa Dejan Suba. Nismo iskoristili igrača više i u dva navrata stečenu prednost ali i to je fudbal, zaključio je trener Tempa.

– Odigrali smo sjajan meč sa igračem manje ali me posebno raduje karakter i borbenost mojih fudbalera nakon visokog vođstva protivnika, rekao je trener Omladinca Nikola Šojić. Dobro smo počeli utakmicu, gol je visio u vazduhu ali nas je presekao crveni karton i isključenje Simića. Ako budemo imali ovakav pristup do kraja prvenstva siguran sam da ćemo obezbediti plasman u baraž, smatra Nikola Šojić.

Tempo: Šiđanin, Radojčić, Kirhner, Margan, Vukov, Milošević, Stamenković, Paunović, Tomić, Mladenović, Todorovski.

Omladinac: Popović P, Marinković, Jašović, Popović A, Simić, Jocić, Filipović, Andrejić, Popović U (Ivić), Nenezić, Mosić.

 

Rezultati 9. kola:

Tempo – Omladinac 3:3

Polet – Unirea 0:3

Pobeda – Spartak 1911 2:1

Glogonj – Železničar

 

1 Spartak 1911 8 5 2 1 21 7 +14 17
2 Polet 8 4 1 3 12 13 -1 13
3 Omladinac (O) 7 3 2 2 12 9 +3 11
4 Tempo 8 3 2 3 9 10 -1 11
5 Unirea 8 3 1 4 15 11 +4 10
6 Glogonj 7 3 0 4 15 16 -1 9
7 Pobeda 8 2 0 6 10 28 -18 6
8 slobodan klub 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije