Školstvo: Policijski službenici od danas u svim školama

08/05/2023

Policijski službenici od danas u svim školama

OPOVO, 8. maj 2023 – Od danas su u svim školama u Srbiji prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati sve do kraja nastave. Školski policajci su na radnim mestima i u osnovnim školama „Dositej Obradović“ Opovo i „Zoran Petrović“ Sakule, kao i u njihovim izdvojenim odeljenjima u Sefkerinu i Barandi.
Dežurstva koja su do sada davali učenici preuzeće pomoćno osoblje u školi.

Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora. Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola, kao i maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima.

Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika.

MUP nastavlja s edukacijama i predavanjima na temu bezbednosti korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštiti dece od opojnih droga i alkohola, kao i nasilja kao negativne društvene pojave.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije