Veliki derbi u nedelju: Utakmica koja odlučuje prvaka Opštinske lige

04/05/2023

u SPORT

Utakmica koja odlučuje prvaka Opštinske lige

OPOVO, 4. maj 2023 – Narednog vikenda očekuje nas opštinski derbi između Tempa i Borca ali ova utakmica je mnogo više od derbija. Samo kako fudbal to može da režira ova utakmica će najverovatnije rešiti prvaka Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, a celo prvenstvo za ova dva kluba staće u tih 90 minuta.

Zbog renoviranja terena Sefkerinci su ove sezone domaćini u komšijskom Glogonju, ali to im ne smeta jer njihovi navijači redovno popunjavaju tribine i bodre svoj klub. Sefkerinci su i prethodne sezone do poslednjeg kola vodili izjednačenu bitku sa Banatskim Brestovcem i titulu nesrećno izgubili u finišu prvenstva.

Sakuljani su do prošle godine bili uspešan srpskoligaš ali povlačenjem glavnog sponzora odustali su od takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina i prema pravilniku FSS od ove sezone su u najnižem rangu takmičenja. Ovog puta oslonjeni na domaće fudbalere, Sakuljani traže novi put.

Oba kluba su dominantna u ovoj sezoni, imaju isti broj bodova tako da će meč u nedelju odlučiti novog člana Druge južnobanatske lige – zapad. U slučaju nerešenog ishoda prednost će imati Borac jer će zbog pobede u jesenjem delu prvenstva biti bolja ekipa u međosobnim susretima.

Oba kluba u derbi ulaze sa puno optimizma. Iz Borca kažu da neće kalkulisati i da će u meč ući otvoreno sa jednim ciljem, a to je pobeda.

„Znamo svoj cilj i od njega ne odustajemo, nemamo šta da izgubimo i idemo na pobedu. Poštujemo rivala ali mislimo da imamo kvalitet i ako budemo ispoštovali taktičke zamisli trenera i iskoristili sve naše igračke potencijale, dobar rezultat ne bi smeo da izostane“ izjavio je fudbaler Borca Dragan Kostić.

I Sefkerinci polažu velike nade u ovaj meč i veruju u svoj kvalitet.

„Ovo je velika utakmica za nas. Možda i najveća u poslednjih desetak godina. Igramo sa dobrom ekipom. Borac je dugo godina igrao Srpsku ligu i verovatno još uvek taj duh lebdi iznad Sakula. Respektujemo ih ali smo uvereni i u svoj kvalitet. Vredno i naporno smo trenirali ove zime, dobro se spremili i puni smo samopouzdanja. Očekujemo fer i korektnu igru, dobro suđenje, prepune tribine stadiona u Glogonju i naravno našu pobedu koja bi nam širom otvorila vrata višeg ranga takmičenja. Pozivamo sve prave ljubitelje fudbala u južnom Banatu da dođu na utakmicu. Mi, a verujem i fudbaleri Borca, potrudićemo se da priredimo pravi fudbalski spektakl“, poručuju iz sefkerinskog Tempa.

Nakon ove utakmice presotaće još tri kola do kraja prvenstva. Sakuljani imaju lak raspored u susretima sa Kolonijom, Slavijom i Pobedom, tako da se očekuje osvajanje sigurnih bodova. S druge strane, Tempo već u narednom kolu ima veliki ispit u Pančevu gde će odigrati meč sa ekipom Voja Gačić. Ostale dve utakmice sa Jedinstvom i Borcem iz Pločice bi trebale da budu formalnost.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije