Fudbal: Tempo rafalno u Samošu

01/05/2023

u SPORT

Tempo rafalno u Samošu

SEFKERIN, 1. maj 2023 – Pobedom u Samošu Tempo nastavlja trku sa Borcem pred derbi prvenstva narednog vikenda.

POBEDA (Samoš) – TEMPO (Sefkerin) 2:7 (2:4); Na ovo gostovanje Tempo je otišao bez sedam igrača iz prve postave, a nedostajali su Radomirović, Mladenović, Cvetković, Simeon, Uzelac, Stanisavljević i Jovanović.

I pored toga odigrana je utakmica sa mnogo šansi na obe strane. Već u 7. minutu Plavšić iz slobodnog udarca dovodi Sefkerince u vođstvo. Radost gostiju trajala je samo jedan minut. Naime, čim su domaći krenuli sa centra, šalju dubinsku loptu u šesnaesterac Tempa, gde je došlo do nesporazuma između odbrane i golmana i takvu smušenost domaći koriste i postižu gol za izjednačenje. U 18. minutu domaći izvode slobodan udarac ubacivši loptu u šesnaesterac Tempa gde je najviši centarfor Pobede koji udarcem glavom pogađa same rašlje gola golmana Kozlovačkog za potpuni preokret i prednost od 2:1.

Od tog trenutka oslabljeni sastav Tempa uvidevši da je vrag odneo šalu kreće povezanije da igra. Stvaraju se šanse i u 23. minutu Nikola Dimitrov sam izlazi pred golmana Pobede i rutinski poravnava za 2:2.

POBEDA (Samoš) – TEMPO (Sefkerin) 2:7:Foto/Glas Opova

Posle samo četiri minuta opet Dimitrov prolazi po desnoj strani i upošljava na drugoj stativi sjajno postavljenog Krueziua koji nesmetano sprovodi loptu u nebranjeni deo mreže za 3:2. U 45. minutu Pobeda ostaje sa deset igrača jer je fudbaler sa brojem 10 dobio direktan crveni karton zbog psovanja pomoćnog sudije. U 3. minutu nadoknade prvog poluvremena Nikola Dimitrov postiže svoj drugi pogodak i povećava prednost 4:2 Tempa.

U 67. minutu u listu strelaca se upisao i najbolji strelac Opštinske lige Zvonko Jakovljević solo prodorom i šutem sa desetak metara pogađa za 5:2. Utakmicu je zatvorio Krueziju Evruz sa jos dva pogodka u 75. i 85. minutu i tako postavio konačnih 7:2 za Tempo i napravio odličnu uvertiru za sledeću nedelju kada se igra VELIKI derbi za prvo mesto između Tempa i sakulskog Borca. Biće to pravi praznik fudbala u južnom Banatu.

Tempo: Kozlovački, Jovanov, Dačić, Arsić, Janković, Anastasijević, Plavšić, Krueziju, Dimitrov (od 58. minuta Đoševski), Jakovljević (od 70. minuta Živkov), Bursać (od 58. minuta Zina).

Rezultati 14. kola: Voja Gačić – Borac (P) 16:0; Borac (S) – Vojvodina 5:1; Pobeda – Tempo 2:7; Slavia – Kolonija 3:2; Jedinstvo – slobodan tim

Tabela: 1. Borac (S) (31); 2. Tempo (31); 3. Voja Gačić (25); 4. Slavia (21); 5. Kolonija (19); 6. Vojvodina (16); 7. Jedinstvo (15); 8. Borac (P) (6); 9. Pobeda (0)

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije