Sefkerin: Obeleženi Dani Dositeja Obradovića

29/04/2023

Obeleženi Dani Dositeja Obradovića

SEFKERIN, 28. april 2023 – Prigodnim programom u  IO ,,Sveti Sava” u Sefkerinu, obeleženi su, prvi put i na ovakav način, Dani Dositeja Obradovića. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Zadužbinom „Dositej Obradović“, uputilo je svim školama u Srbiji prigodan materijal kao pomoć pri realizaciji aktivnosti. Zanimljiv školski čas održan je 28. aprila i posvećen jednom od najvažnijih prosvetitelja i učitelja našeg naroda, Dositeju, po kome i matična škola u Opovu nosi ime. Priređena je, takođe, i izložba knjiga o Dositeju koje poseduje školska biblioteka.
Učenici su se podsetili najvažnijih pojedinosti o životu i radu Dositeja Obradovića; basni, koje su čitali u mlađim razredima i Dositejeve autobiografije i jezika kojim je pisao, sa čime se upoznaju u osmom razredu, i na taj način se još bolje pripremili za polaganje završnog ispita.
Programu su prisustvovali svi učenici i zaposleni i ostaje utisak da nam treba još ovako lepih i korisnih manifestacija.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije