Sefkerin: Obeleženi Dani Dositeja Obradovića

29/04/2023

Obeleženi Dani Dositeja Obradovića

SEFKERIN, 28. april 2023 – Prigodnim programom u  IO ,,Sveti Sava” u Sefkerinu, obeleženi su, prvi put i na ovakav način, Dani Dositeja Obradovića. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Zadužbinom „Dositej Obradović“, uputilo je svim školama u Srbiji prigodan materijal kao pomoć pri realizaciji aktivnosti. Zanimljiv školski čas održan je 28. aprila i posvećen jednom od najvažnijih prosvetitelja i učitelja našeg naroda, Dositeju, po kome i matična škola u Opovu nosi ime. Priređena je, takođe, i izložba knjiga o Dositeju koje poseduje školska biblioteka.
Učenici su se podsetili najvažnijih pojedinosti o životu i radu Dositeja Obradovića; basni, koje su čitali u mlađim razredima i Dositejeve autobiografije i jezika kojim je pisao, sa čime se upoznaju u osmom razredu, i na taj način se još bolje pripremili za polaganje završnog ispita.
Programu su prisustvovali svi učenici i zaposleni i ostaje utisak da nam treba još ovako lepih i korisnih manifestacija.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

OPOVO/SAKULE18. jun 2024 Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Danas će se polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna...

najnovije

najčitanije