Nastavak saradnje između škola u Barandi i Kovinu

29/04/2023

Nastavak saradnje između škola u Barandi i Kovinu

Baranda/Kovin 27. april 2023
Učiteljica i književnica Nada Kljajić iz Barande je u novembru 2022. godine, posetila OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kovinu i predstavila svoju knjigu za decu „Hajde da se igramo!“ Nakon te saradnje, ostvarena je nova 27.aprila 2023. godine, kada je odvela svoje učenike u  posetu drugovima iz Kovina, uoči njihovog Dana škole.
Đaci iz Barande su dočekani uz pesme i zagrljaje, a zatim  su novim drugovima prikazali lutkarsku predstavu (njihove učiteljice) o neopravdanoj diskriminaciji, pod nazivom „Oboji me!“  Nakon toga svi zajedno su pošli u obilazak znamenitosti Kovina. Službenica Katarina iz Turističkog centra  je povela decu u obilazak starog dela Kovina, gde su deca videla najveću maketu na svetu na otvorenom, izgrađenu daleke 1964.godine, a koja prikazuje tok reke Dunava od ulaska do izlaska iz naše zemlje. U marini reke Dunav, su zatim đaci  videli i dve drvene šajke iz doba Prvog svetskog rata.

poseta drugovima iz Kovina: Glas Opova

U Kulturnom centru đaci su zatim mogli da posete Internacionalni umetnički studio umetnika Radovana Trnavca Miće. Arheološku i Paleontološku zbirku prikupljenu sa teritorije opštine Kovina, kao i „Foto arhiv“ kolekciju fotoaparata Branimira Karanovića.
Šetnjom kroz ovaj lepi banatski grad završio se sadržajan i nezaboravan izlet za đake III-2 iz škole u Barandi. Na ovaj način ostvareni su brojni obrazovno-vaspitni ciljevi. Kroz korelativno, kooperativnu i ambijentalnu nastavu, zahvaljujući nesebičnoj podršci direktora OŠ „Zoran Petrović“ Sakule, Draganu Andrejiću i zamenici direktora Katarini Varšic, đaci su usvojili nova znanja i ostvarili nova prijateljstva.

 

N.K.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije