Nastavak saradnje između škola u Barandi i Kovinu

29/04/2023

Nastavak saradnje između škola u Barandi i Kovinu

Baranda/Kovin 27. april 2023
Učiteljica i književnica Nada Kljajić iz Barande je u novembru 2022. godine, posetila OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kovinu i predstavila svoju knjigu za decu „Hajde da se igramo!“ Nakon te saradnje, ostvarena je nova 27.aprila 2023. godine, kada je odvela svoje učenike u  posetu drugovima iz Kovina, uoči njihovog Dana škole.
Đaci iz Barande su dočekani uz pesme i zagrljaje, a zatim  su novim drugovima prikazali lutkarsku predstavu (njihove učiteljice) o neopravdanoj diskriminaciji, pod nazivom „Oboji me!“  Nakon toga svi zajedno su pošli u obilazak znamenitosti Kovina. Službenica Katarina iz Turističkog centra  je povela decu u obilazak starog dela Kovina, gde su deca videla najveću maketu na svetu na otvorenom, izgrađenu daleke 1964.godine, a koja prikazuje tok reke Dunava od ulaska do izlaska iz naše zemlje. U marini reke Dunav, su zatim đaci  videli i dve drvene šajke iz doba Prvog svetskog rata.

poseta drugovima iz Kovina: Glas Opova

U Kulturnom centru đaci su zatim mogli da posete Internacionalni umetnički studio umetnika Radovana Trnavca Miće. Arheološku i Paleontološku zbirku prikupljenu sa teritorije opštine Kovina, kao i „Foto arhiv“ kolekciju fotoaparata Branimira Karanovića.
Šetnjom kroz ovaj lepi banatski grad završio se sadržajan i nezaboravan izlet za đake III-2 iz škole u Barandi. Na ovaj način ostvareni su brojni obrazovno-vaspitni ciljevi. Kroz korelativno, kooperativnu i ambijentalnu nastavu, zahvaljujući nesebičnoj podršci direktora OŠ „Zoran Petrović“ Sakule, Draganu Andrejiću i zamenici direktora Katarini Varšic, đaci su usvojili nova znanja i ostvarili nova prijateljstva.

 

N.K.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije