Prosveta: Saradnja opovačkih i rumunskih prosvetara

24/04/2023

Saradnja opovačkih i rumunskih prosvetara

OPOVO, 24. april 2023 – 22.4.2023. Grupa od 16 nastavnika, učitelja i stručnih saradnika osnovnih škola “Dositej Obradović” iz Opova i “Zoran Petrović” iz Sakula sa izdvojenim odeljenjima iz Sefkerina i Barande, otpočeli su 22. aprila saradnju sa osnovnom školom iz mesta Gilad (Scoala Gimnaziala Ghilad) u Rumuniji. Kolektiv iz Srbije srdačno su dočekali direktor škole Ovidiu Ivanča sa zaposlenima, predstavili prostorne kapacitete, opremljenost, zgrade u kojima se izvodi redovna nastava kao i balon halu predviđenu za sportske aktivnosti koja se nalazi u školskom dvorištu.

Na 6 kilometara od Gilada nalazi se Čakovo, rodno mesto srpskog prosvetitelja Dositeja Obradovića, a njegovu rodnu kuću, koja će uskoro biti prenamenjena u muzej, posetio je kolektiv iz Srbije. Nakon toga, usledio je obilazak Temišvara, ovogodišnje prestonice evropske kulture.

Opovački prosvetari ispred rodne kuće Dositeja Obradovića u Čakovu/Glas Opova

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

IO Olga Petrov: U Barandi obeležen Dan škole

IO Olga Petrov: U Barandi obeležen Dan škole

BARANDA, 30. maj 2024 – U izdvojemom odeljenju „Olga Petrov“ u Barandi – Osnovne škole „Zoran Petrović“ svečanom akademijom proslavljen je Dan škole, koji se obeležava povodom 9. maja, dana kada je streljana Narodni heroj Olge Petrov i Dana pobede nad fašizmom....

najnovije

najčitanije