Fudbal: Borac i Tempo nastavljaju izjednačenu trku

24/04/2023

u SPORT

Borac i Tempo nastavljaju izjednačenu trku

SEFKERIN / SAKULE, 23. april 2023 – Sigurnim pobedama u 13. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Borac i Tempo sa istim brojem bodova nastavljaju trku za prvo mesto koje vodi u Drugu južnobanatsku ligu zapad.

TEMPO (Sefkerin) – SLAVIA (Kovačica) 7:1 (4:0); Od prvog minuta fudbaleri Tempa su znali šta hoće, nametnuli svoju igru i ritam koji im odgovara, a koji gostujuća ekipa nije mogla da isprati. Ređali su se napadi kao na traci ne dozvolivši gostima da po nekoliko minuta izađu iz svog šesnaesterca.

Igrao se deveti minut kada je posle jednog ponovljenog centaršuta lopta stigla u šesnaesterac do Nikole Arsića koji sprovodi loptu u nebranjeni deo gola gostiju za 1:0. U 16.minutu već je bilo 2:0 a strelac je Zvonko Jakovljević. Svojim drugim golom Jakovljević izbija na čelo liste strelaca Opštinske lige i povećava na 3:0 u 30. minutu. Lepo je Radomirović prošao po desnoj strani i onda nesebično proigrao Uroša Mladenovića koji rutinski završava akciju za 4:0 u 44. minutu. To je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U 65. minutu je dosuđen penal za Tempo, a sa bele tačke siguran je bio Mladenović za 5:0. Ubrzo je trener domaćih Petrović izvršio nekoliko izmena kako bi pružio šansu igračima sa klupe koji su je u potpunosti iskoristili. Prvo su gosti iz jedinog šuta na gol postigli počasni pogodak i smanjili na 5:1 da bi na odličan pas Lazara Jovanovića, Krueziju Evruz postigao i šesti pogodak za domaćina. Tačku na ovu utakmicu stavio je Lazar Jovanović solo prodorom i lepom završnicom u 90. minutu za konačnih 7:1.

Tempo: Kozlovački, Cvetković (Jovanović 53’), Uzelac, Anastasijević, Arsić (Janković 70’), Stanisavljević, Plavšić, Radomirović (Jovanov 68’), Jakovljević, Bursać (Dačić 53’), Mladenović(Krueziju 65’).

BORAC (Pločica) – BORAC (Sakule) 0:3 (0:1); Rutinska pobeda Borca tako da se Sakuljani iz Pločice vraćaju sa sva tri boda i zbog bolje gol razlike zadržavaju lidersku poziciju na tabeli.

Prvi pogodak je u 38. minutu postigao Srđan Marjanski što je bio rezultat prvog poluvremena. Vođstvo je povisio Slobodan Novković na početku drugog poluvremena u 48. minutu, a u 77. minutu rezervista Darko Šarac trećim pogotkom za Sakuljane postavlja konačan rezultat.

Borac: Šiđanin, Pejanović, Grčak, N.Marijanski, Selaković, Novković, Puškaš, S.Marijanski, Petrović, Stupar, Kostić, u igru su ušli Šarac, I.Tornjanski i Mirkov.

Rezultati 13, kola: Tempo – Slavia 7:1; Vojvodina – Pobeda 5:1; Borac (P) – Borac (S) 0:3; Jedinstvo – Voja Gačić 2:1; Kolonija – slobodan tim

Tabela: 1. Borac (S) (28); 2. Tempo (28); 3. Voja Gačić (22); 4. Kolonija (19); 5. Slavia (18); 6. Vojvodina (16); 7. Jedinstvo (15); 8. Borac (P) (6); 9. Pobeda (0)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije