Fudbal: Baranđani ponovo bolji u derbiju, Opovčani napravili veliki podvig

23/04/2023

u SPORT

Baranđani ponovo bolji u derbiju, Opovčani napravili veliki podvig

BARANDA / OPOVO, 23. april 2023 – Pobedom u derbiju prvenstva Baranđani su napravili ogroman korak ka plasmanu u Prvu južnobanatsku ligu i samo čudo treba da se desi da to i ne ostvare. Veliki posao su u ovom kolu uradili i Opovčani koji su odigrali nerešeno sa Jugoslavijom iz Jabuke.

RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Banatski Brestovac) 3:0 (0:0); Drugi put u 15 dana fudbaleri Radničkog ispraćaju iz Barande svog najvećeg konkurenta za prvo mesto bez bodova. Međutim, i pored pobede od 3:0 nije to bila laka utakmica što se videlo u prvih 45 minuta. Gosti nisu imali šta da izgube, krenuli su na sve ili ništa i bili bolji tim tokom prvog poluvremena ali svoju inicijativu nisu krunisali pogotkom.

U nastavku meča druga priča. Sada je Radnički ekipa koja ima posed lopte, diktira igru i stvara dobre prilike. Mrežu Budućnosti načeo je u 55. minutu mladi Spasoja Petrov, koji iz prostora šesnaesterca šalje precizan udarac i pogađa malu mrežu. Na 2:0 povisio je Branislav Cukić u 70. minutu udarcem sa dvadesetak metara kada pogađa desni, gornji deo gola. Pet minuta kasnije, konačan rezultat je postavio Dragan Sabo, koji solo prodorom zaobilazi dva odbrambena igrača Budućnosti i šalje loptu pored nemoćnog golmana Milutinovića.

Baranđani sada imaju sedam bodova više od Budućnosti i devet bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranu Jugoslaviju. U narednom kolu gostuju u Jabuci, ali kako sada stvari stoje put za direktan plasman u viši rang im je otvoren.

Radnički: V.Babin, D.Babin, Purić, Petrov, Dmiović (Rajšić 59’), Sabo, Dobrić, Cukić, Radojev (Baić 56’), Rakić, Vitorović

OMLADINAC 1927 (Opovo) – JUGOSLAVIJA (Jabuka) 1:1 (1:1); Jugoslavija je u Opovo došla kao veliki favorit, međutim, mlada ekipa Omladinca, koja je i u prošlom kolu odigrala solidno u Banatskom Brestovcu, nije mislila tako.

Gosti su poveli rano već na početku utakmice ali su Opovčani preko Stefana Todorovića u 15. minutu poravnali rezultat, koji se nije menjao do kraja utakmice.

Sa ovim rezultatom Opovčani mogu lakše da dišu, jer imaju četiri boda prednosti u odnosu na poslednji Stari Tamiš, a sa ovakvom igrom i zalaganjem mogu i povećati svoj bodovni saldo.

Rezultati 20. kola: Stari Tamiš – BSK Bavanište 1:3; Mladost – Mundial 0:1; Omladinac (D) – Proleter 2:1; Omladinac 1927 – Jugoslavija 1:1; Radnički – Budućnost 3:0

Tabela: 1. Radnički (50); 2. Budućnost (43); 3. Jugoslavija (41), 4. Proleter (35); 5. BSK Bavanište (30); 6. Mundial (30); 7. Omladinac (D) (20); 8. Mladost (12); 9. Omladinac 1927 (12); 10. Stari Tamiš (8)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije