Vremenske prilike: Danas hladinije, očekuju se padavine

03/04/2023

Danas hladinije, očekuju se veće količine padavina

Srbija, 3. april 2023.
Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, a veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima, od 20 do 40 mm za 12 sati, ponegde i više. RHMZ je izdao upozorenje u kojem napominje da će u ponedeljak i utorak u planinskim predelima biti snega uz formiranje snežnog pokrivača visine od 20 do 50 centimetara.
U nižim predelima sneg i formiranje snežnog pokrivača očekuje se u ponedeljak krajem dana, tokom noći ka utorku, kao i u utorak tokom dana visine od 10 do 20 cm, osim na severozapadu Vojvodine i u Timočkoj Krajini.
Danas se veća količina padavina očekuje u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima Srbije, od 20 do 40 mm za 12 sati, lokalno i više. Krajem dana i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, osim na severozapadu Vojvodine i u istočnoj Srbiji.
Očekuje se formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima do 10 cm, a u planinskim predelima od 10 do 30 cm. Vetar umeren i jak, u Vojvodini povremeno i olujni severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 8 stepeni, a najviša u većini krajeva od 7 do 12 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.
U Beogradu će danas biti oblačno, vetrovito i hladno, ujutro i delom prepodneva slaba kiša. Tokom većeg dela dana suvo. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 9 stepeni. Krajem dana sa padom temperature kiša će preći u sneg, pa se tokom noći očekuje formiranje snežnog pokrivača.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije