Akvareli iz vazduha: Otvorena izložba fotografija Ljubiše Tešića

24/03/2023

Otvorena izložba fotografija Ljubiše Tešića

OPOVO, 24. mart 2023 – U Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba fotografija Ljubiše Tešića, poznatog beogradskog fotografa, koji je tokom svoje karijere realizovao preko 1500 radova iz oblasti multimedijalne umetnosti, fotografije i video produkcije.

Tešić se opovačkoj publici predstavio postavkom fotografija snimljenih dronom i predstavlja omaž prirodnim lepotama, sa fokusom na zemljište.

„Ova postavka je nastala tako što sam bio inspirisan da ostvarim neke fotografije koje ne mogu da se vide šetajući se ulicom. Onda sam pokušao fotoaparatom, to jest dronom, samo što ga ne držim u ruci, pronađem kadrove koji mogu biti zanimljivi, ali da imaju i likovnog smisla i adekvatne kompozicije. Na mojim fotografijama nisu predstavljena dela prirode kao treća dimenzija i u principu sam napravio prikaze prirodnih elemenata kroz moje neko viđenje kompozicijskog momenta“, rekao je o svojoj izložbi autor Ljubiša Tešić.

Mario Leone Bralić, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i slikarka – konzervator Ivana Bukurecki i Ljubiša Tešić autor; Foto/Glas Opova

Na otvaranju izložbe, pored autora govorili su fotograf Mario Leone Bralić, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i slikarka – konzervator Ivana Bukurecki.

„Ovo je nešto drugačije od onoga što sam ja navikla da vidim što Tešić radi i mislim da je dostigao i savremeno slikarstvo što je jedno ozbiljno pitanje i za nas slikare šta ćemo mi dalje raditi. Neka forma i komplementarnost boja koja je dar boga i racionalan uticaj čoveka su stvorili ove neverovatne pejzaže koji su meni fascinantni i impresivni“, kaže Bukurecki.

Postavku prati bogat katalog, a izložba fotografija „Akvareli iz vazduha“ biće otvorena do 18. aprila.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije