Pokrajinska vlada: Dva velika projekta za Opštinu Opovo (video)

22/03/2023

Dva velika projekta za Opštinu Opovo

 

NOVI SAD, 21. mart 2023 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić uručili su ugovore za 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji. Za finansiranje ovih projekata Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara, a reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

Opština Opovo je na ovim konkursima dobila sredstva za realizaciju dva projekta i to iz oblasti saobraćajne infrastrukture i oblasti vodosnabdevanja.

Ispred lokalne samouprave ugovore je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, koja je tom prilikom istakla važnost ovih projekata za opštinu Opovo.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i Igor Mirović predsednik Vlade APV

„Danas smo potpisali dva ugovora i to su za našu opštinu dva velika projekta. Prvi projekat je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Branka Radičevića u Opovu, a drugi projekat je rekonstrukcija i rehabilitacija saobraćajnica na teritoriji Opštine Opovo. Što se tiče prvog projekta, veoma nam je bitan jer smo po fazama već krenuli da radimo rekonstrukcije vodovodne mreže, odnosno zamenu starih azbestnih novim polietilenskim cevima.

Što se tiče drugog projekta, dobijena sredstva ćemo iskoristiti za asfaltiranje ulica svih preostalih neasfaltiranih ulica u našoj opštini i mogu da kažem da ćemo uskoro biti opština koja ima bukvalno sve asfaltirane ulice“, poručila je Simin Damjanov.

Vrednost projekta rekonstrukcije vodovodne mreže je 16,3 miliona dinara i Opština Opovo ovde nema sufinansiranje projekta. S druge strane, ukupna vrednost projekta rekonstrukcije i rehabilitacije saobraćajnica je 61,3 miliona dinara, od čega Uprava za kapitalna ulaganja projekat finansira sa 40 miliona, a lokalna samouprava sufinansira sa 21,3 miliona dinara. Ovim projektom je planirano asfaltiranje ili rehabilitacija oko 4,5 kilometara saobraćajnica i to ulice Industrijska, JNA, Banatska, Vojvođanska i Ive Lole Ribara u Opovu, Vlade Petrov, Milana Ujevića, Nestorov Stevana i Vuka Karadžića u Sefkerinu, Tamiška i Mećavina u Barandi, Zelena i Vinogradarska u Sakulama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije