Kup u bacačkim disciplinama: Srebrna medalja za Ivonu Stamenović

21/03/2023

u SPORT

Srebrna medalja za Ivonu Stamenović

OPOVO, 21. mart 2023 – U Beogradu je 19. marta na stadionu Vojne akademije i stadionu pored atletske dvorane, održan Kup u bacačkim disciplinama za starije pionire i starije juniore. Takmičenje je bilo izuzetno masovno, učestvovalo je preko 170 takmičara.

Atletičarka opovačkog Spartaka Ivona Stamenović je bila izvanredna u disciplini bacanje koplja gde je u konkurenciji 41 devojčice osvojila srebrnu medalju. Ivona je koplje teško 400 grama bacila 38,85m što je njen novi lični rekord, koji je premašila za 4 metra.

Damjan Ivanovski je osvojio 9. mesto u bacanju kugle rezultatom 10,88m, u bacanju diska je takođe osvojio 9. mesto uz ostvaren hitac 23,08m.

Ivana Jovanov je u bacanju kugle osvojila 14. mesto, rezultatom 8,41m, što je njen novi lični rekord, u bacanju diska je osvojila 19. mesto sa rezultatom 16,33m.

Lazar Čatlajić, iako mlađi pionir, odlično se nosio sa kuglom teškom 4kg i osvojio 21. mesto uz ostvaren hitac od 5,88m.

„Zadovoljan sam rezultatima koji su moji atletičari ostvarili, moram priznati da me je Ivona iznenadila svojim izdanjem u bacanju koplja. Do pretposlednje serije bila je druga, kada je atletičarka Sente prebacuje i Ivona pada na treće mesto. U poslednjoj seriji smo išli na sve ili ništa, Ivona se koncentrisala i svu snagu usmerila na koplje i baca novi lični 38,85m i ponovo se vraća na drugo mesto i osvaja srebrnu medalju“, izjavio je trener AK „Spartak“ Nemanja Stojanović.

Kup u bacačkim disciplinama; Foto/Glas Opova

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Borac na „popravnom“ u baražu

Sportski vikend: Borac na „popravnom“ u baražu

OPOVO, 14. jun 2024 – Fudbalska prvenstva su završena osim za sakulski Borac koji će u nedelju i sredu igrati baraž za ulazak u viši rang. Kao drugoplasirana ekipa Druge južnobanatske lige – zapad, Sakuljani će igrati dvomeč sa ekipom Karaš iz Kuštilja,...

Fudbal: Rivalstvo za pamćenje, prvak odlučen u foto finišu

Fudbal: Rivalstvo za pamćenje, prvak odlučen u foto finišu

OPOVO, 11. jun 2024 – Bukvalno u foto finišu, odlučen je prvak Druge južnobanatske lige – zapad i novi član PFL Pančevo. Ne pamti se ovakvo rivalstvo i neizvesnost u nižim južnobanatskim ligama koje je trajalo od prvog do poslednjeg kola. A ono što je zanimljivo,...

Fudbal: Sefkerinci u viši rang, Sakuljanima baraž

Fudbal: Sefkerinci u viši rang, Sakuljanima baraž

SEFKERIN / SAKULE, 10. jun 2024 – Uz novi preokret, poslednje kolo je odlučilo prvaka Druge južnobanatske lige – zapad. Sefkerinci idu u viši rang, a Sakuljanima preostaje baraž, dok se u niži rang seli Stari Tamiš. PROLETER (Mramorak) – TEMPO (Sefkerin) 2:3 (1:2);...

najnovije

najčitanije