Sportski pregled: FUDBALSKA RENESANSA U SAKULAMA I BARANDI

21/10/2014

u SPORT

FUDBALSKA RENESANSA U SAKULAMA I BARANDI
Opovo, 21. oktobar 2014;
Kao i prethodne nedelje naši fudbalski klubovi su i ovog vikenda ostvarili polovičan uspeh. Borac i Radnički su pobedili, dok su Tempo i Omladinac svoje mečeve izgubili .

BANATSKA ZONA: Borac (Sakule) – Kozara (Banatsko Veliko Selo) 2:0. Pobedom nad Kozarom Borac je iskoristio situaciju u kojoj su njegovi direktni konkurenti OFK Kikinda i Mladost svoje mečeve odigrali nerešeno i na taj način se izjednačio po broju bodova. Zbog bolje gol razlike na prvom mestu je Mladost, dok su Sakuljani nakon 10 odigranih kola na drugom poziciji.

U meču sa Kozarom fudbaleri Borca nisu blistali u prvom poluvremenu. Mada je odbrana bila stabilna i sigurna, škripalo je na sredini i na relaciji vezni red – navala. Osim jedne uspele akcije i prilike čiji su akteri bili Milankov i Damjanović u prvih 45 minuta nismo videli puno toga. Očigledno da je u veznom redu puno nedostajao Žarko Đokić, a da Dejan Pavlović zbog umora ne pruža svoj maksimum. U drugom poluvremenu, druga priča. Stojčić je ponovo zaigrao sa tri špica, dosta pozitivnog su uneli rezervisti Milić i Luković, što je rezultiralo stvaranjem izglednih prilika i konačno golova. Solidna partija kompletnog tima ali da bi smo bili realni o oceni igre moramo istaći da je rival bio odlična ekipa sa kojom nije lako igrati, tako da ova pobeda dobija više na značaju.

U narednom kolu Borac gostuje relativno podmlađenoj ekipi iz Starčeva, dok OFK Kikinda i Mladost igraju međusobno, tako da Sakuljani imaju priliku da četiri kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva, eventualnom pobedom iskoče na čelnu poziciju banatske zone.

Borac: Lazović Cvetković, Vukosavljev, Mladenović, Hornung, Carević, Milankov (Luković 55′), Ćirić (Milić 67′), Pavlović, Marković (Kodić 82′), Damjanović.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Omladinac (Deliblato) – Radnički (Baranda) 1:2. Baranđani su ušli u pobednički ritam i za sada su zaista hit fudbalske sezone. Igraju i dopadljivo i borbeno, a pre svega efikasno. Miljković je tražio od sportske javnosti da imaju strpljenja sa ovom mladom ekipom kako bi se uigrala i očigledno je da se strpljenje i rad polako isplaćuju. Igrači Radničkog su odlično odigrali prvo poluvreme, na vreme postigli pogodak ali što je veoma bitno, nisu psihološki pali ni onog trenutka kada su nakon nekoliko dobrih propuštenih prilika primili gol. U nastavku igre ponovo su na vreme postigli gol i do kraja utakmice odigrali iskusno i mirno, držeći poslednju liniju relativno visoko, tako da su se svi napadi domaćina razbijali na oko 20 – 30 metara od gola Trbojevića. Trener Miljković je zadovoljan izdanjem celokupnog tima, ali ako bi baš morao nekog da izdvoji odlučuje se pre svih za Milana Dodića, koji u poslednje vreme igra na zaista visokom nivou, naravno tu je najbolji strelac ove sezone Dušan Dobrić i odlični golman Dragan Trbojević. Baranđani u sredu nastavljaju takmičenje u kupu gde će u Pančevu gostovati zonašu Železničaru.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER: Spartak 1911 (Debeljača) – Tempo (Sefkerin) 1:0; Železničar 2 (Pančevo) – Omladinac (Opovo) 3:0. Tempo je nesrećno pet minuta pre kraja dobio gol u Debeljači i tako izgubio minimalnim rezultatom od lidera prvenstva. Ostaje žal jer su Sefkerinci odigrali dobro, imali prečku i stativu, ali očigledno da nisu imali sportske sreće. Ipak, njihova forma je u usponu i vrlo lako ih možemo videti u borbi za mesto koje vodi u baraž. Njihove komšije iz Opova odigrali su meč van konkurencije sa drugim timom Železničara. Šojić je, što zbog odsustva značaja ove utakmice, a što zbog realnih problema sa povređenim igračima, u Pančevu izveo dosta kombinovan sastav, pa tako i poraz od 0:3 nikome nije teško pao. Već narednog vikenda sledi utakmica koja pored takmičarskog značaja i osvajanja preko potrebnih bodova ima i drugu stranu – a to je pitanje prestiža i ponosa. Naime, naredne nedelje u Sefkerinu se igra opštinski derbi između Tempa i Omladinca.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije