Dečiji inovacioni centar: Održano predavanje o robotici u opovačkoj školi

16/03/2023

Održano predavanje o robotici u opovačkoj školi

OPOVO, 16. mart 2023 – Dečiji inovacioni centar je u sredu posetio Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Opovu gde su održali predavanje učenicima od 1. do 4. razreda i upoznali ih sa osnovama robotike.

Učenici su videli kako se preko tableta ili pokretima ruku (pokret ruke registruje senzor) pokreću roboti napravljeni od posebnih lego kocki.

Inovacioni dečiji centar se bavi i programiranjem i elektronikom za decu od 13 do 16 godina i ima svoje grupe polaznika u Pančevu.

Održano predavanje o robotici u opovačkoj školi; Foto/Glas Opova

 

pročitajte još i

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Manifestacija održana pod kišobranima https://youtu.be/hvox67T-iQE SAKULE, 1. april 2023 – Nakon 27 godina morao je doći i taj kišni dan. Nažalost, ovu manifestaciju koju je skoro tri decenije pratilo lepo vreme, ove godine vreme nije poslužilo. Kiša koja je ceo dan...

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Od subote više nisu obavezne zimske gume Srbija, 31. mart 2023 Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, i koriste drugu zimsku opremu, a vulkanizeri zbog lepog vremena već...

najnovije

najčitanije