Fudbal: Narednog vikenda startuje Druga južnobanatska liga

16/03/2023

u SPORT

Narednog vikenda startuje Druga južnobanatska liga

OPOVO, 16. mart 2023 – Narednog vikenda startuje Druga južnobanatska liga – zapad u kojoj se takmiče dva naša opštinska fudbalska kluba – Radnički iz Barande i Omladinac 1927 iz Opova.

Prolećni deo sezone Radnički počinje gostovanjem u Pančevu gde će odigrati meč sa Mundialom. Drugi naš predstavnik Omladinac dočekuje jabučku Jugoslaviju.

Naši klubovi su u dijemetralno različitim situacijama nakon jesenje sezone. Radnički je na drugoj poziciji sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera prvenstva Budućnost iz Banatskog Brestovca, dok je Omladinac pretposlednji sa samo bodom više od „fenjeraša“ Starog Tamiša.

U viši rang ulazi prvoplasirana ekipa, dok drugoplasirani igra baraž. S druge strane, poslednji sigurno ispada iz lige, a od toga koliko će klubova iz Prve južnobanatske lige ispasti u zapadnu grupu zavisi da li će još neki klub iz Druge južnobanatske lige – zapad morati da se preseli u Opštinsku ligu.

 

pročitajte još i

Kik boks: Dragonovi takmičari spremni za Serbia Open 2023 WAKO

Kik boks: Dragonovi takmičari spremni za Serbia Open 2023 WAKO

Dragonovi takmičari spremni za Serbia Open 2023 WAKO SEFKERIN, 30. mart 2023 – U Beogradu se od 31. marta do 2. aprila (sportska hala „Ranko Žeravica“, Novi Beograd) održava SERBIA OPEN 2023 WAKO, evropski kik boks kup, takmičenje od velikog značaja u Srbiji. U...

najnovije

najčitanije