Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu: Skup supervizora malih centara u Opovu

03/03/2023

Skup supervizora malih centara u Opovu
OPOVO, 3. mart 2023 – Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu pruža redovnu podršku svim supervizorima centara na teritoriji AP Vojvodina. Formirane su grupe po okruzima. Sastav grupe su supervizori iz velikih i malih centara. Skupovi se održavaju četiri puta godišnje, gde domaćin uvek bude drugi CSR, a početkom svake godine održava se Tribina supervizora u Novom Sadu, kojoj prisustvuju zajedno, svi supervizori. Razmatraju se rezultati rada i predlaže se plan i program za narednu godinu.

Na prošlogodišnjoj tribini, došlo je do zaključka da se supervizori iz malih centara suočavaju sa drugačijim izazovima i problemima u odnosu na supervizore u velikim centrima.  U malim centrima supervizor je u višestrukoj ulozi, jer osim poslova supervizije obavlja i poslove stručnog rada, odnosno i voditelja slučaja na predmetima.

Zbog toga je formirana još jedna grupa, gde prisustvuju samo supervizori malih centara.

U četvrtak, 2. marta, održan je skup supervizora malih centara u Opovu. Prisustvovali su supervizori iz CSR Ada, CSR Temerin, CSR Kovin, CSR Plandište, CSR Bela Crkva, CSR Bački Petrovac, CSR Kovačica, CSR Kanjiža i CSR Srbobran. Skup je bio interaktivan. Razmatrani su se primeri dobre prakse  u cilju održavanja kvaliteta rada u postupanju po Pravilniku o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad u uslovima povećanog obima poslova i nedovoljnog broja radnika kao i višestruke uloge koju vrši supervizor u malim centrima za socijalni rad.

Koordinatorke skupa su bile savetnice Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Jasmina Radivojević i Aleksandra Raičević, a u ulogu domaćina skupa, supervizorka, Valentina Stoja Ugronov, dipl. psihološkinja, CSR Opovo.

pročitajte još i

PU Bambi: Obaveštenje o upisu dece za radnu 2023-2024. godinu

PU Bambi: Obaveštenje o upisu dece za radnu 2023-2024. godinu

Obaveštenje o upisu dece za radnu 2023-2024. godinu OPOVO, 24. mart 2023 - Upis dece za radnu 2023-2024. godinu u PU „Bambi“ vršiće se od 01.04. – 30.04.2023. godine. Upis dece u Predškolsku ustanovu ,,Bambi'' Opovo vršiće se elektronskim putem, popunjavanjem...

najnovije

najčitanije