Vremenska prognoza: Upozorenje za područje Srbije na naglu promenu vremena

24/02/2023

Upozorenje za područje Srbije na naglu promenu vremena
Srbija, 24. Februar 2023
Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije očekuje se jako zahlađenje za dane vikenda, sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje. U subotu će padavine biti u vidu kiše, a veća količina (od 10 do 30 mm za 24 h) očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Pomoravskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Suvo i relativno toplo će se zadržati na jugu i jugoistoku Srbije.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći (25/26.02.) i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U nedelju veća količina padavina se očekuje na jugozapadu Srbije (od 30 do 50 mm za 24 h). U ostalim krajevima, padavine koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će prvo kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlaznog snega, lokalno i vise. Na istoku i jugoistoku zemlje uglavnom kiša.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije