Udruženje Pudar: Sakulski vinogradari i vinari obeležili esnafsku slavu (video)

14/02/2023

Sakulski vinogradari i vinari obeležili esnafsku slavu

 

SAKULE, 14. februar 2023 – Sakulski vinogradari i vinari tradicionalno su obeležili esnafsku slavu Svetog Trifuna u lovačkom domu gde je uz prisustvo članova udruženja, gostiju i predstavnika lokalne samouprave rezan slavski kolač.

Predsednik udruženja Đurica Savkov je pozdravio prisutne članove i goste poželevši im uspešnu vinogradarsku godinu, dok je predsednik opštine Miloš Markov čestitato slavu i istakao značaj njihovog udruženja i vinogradarstva u našem kraju.

Ovogodišnji domaćin slave je bio Steva Martinov. Iako ima mali vinograd i ne konzumira alkohol to ga ne sprečava da pravi dobro vino.

Steva Martinov, vinogradar iz Sakula; Foto/Glas opova

Proizvodim crno vino od grožđa molodova, imam nešto i stonog grožđa ali pošto molodva najkasnije stiže za branje i preradu za njega sam se odlučio da radim. Stonog imam malo jer mi je vinograd u bašti, samo pet redi. Ove godine sam imao jako dobru godinu, imao sam preko 300 litara vina moldove. Kod mene je vinograd zaštićen, imam sistem kap po kap, održavam samo sa plavim kamenom, ništa drugo. Lično ne pijem ni vino ni rakiju ali uživam da imam kvalitet. Na osnovu drugih ljudi koji koriste moje vino znam da li je dobro i ove godine sam poklonio sigurno 150 litara vina. Ja im kažem, uzmite, probajte ali mi iskreno kažite kakvo je jer ja ne mogu da ga ocenim. U poslednjih četiri – pet godina imam zaista kvalitetno vino od ove sorte“, rekao nam je Martinov.

U jutarnjim časovima članovi udruženja su izašli u vinograd Srbe Đurina gde je tradicionalno orezan prvi čokot, a kao i svake godine članovi Udruženja su doneli svoje uzorke vina koje su degustirali i nezvanično ocenjivali.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

OPOVO, 29. novembar 2023 – Povodom međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, zaposlene i zaposleni u lokalnoj samoupravi organizovali su simboličnu akciju na opovačkom mostu gde je u Tamiš bačeno 26 narandžastih cvetova (gerbera)....

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara BEOGRAD, 29. novembra (Tanjug) - Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene...

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

Prva slikovnica iz školske biblioteke OPOVO, 28. novembar 2023 - Učenici prvog razreda, sa svojim učiteljicama, Snežanom Jeminović i Jasminom Kostić Josić, posetili su biblioteku OŠ „Dositej Obradović“ Opovo. Zvanično su postali članovi  školske biblioteke! Sa...

najnovije

najčitanije